MASTER

Srdíčkový den o. s. Život dětem proběhl poprvé v tomto školním roce v září.

Pomáháme již tradičně nemocným dětem a přispíváme na jejich léčbu a různé nezbytné pomůcky a přístroje, aby byl jejich život kvalitnější.

Zapojíme se do této charitativní akce i v zimě a na jaře, protože je smysluplná, potřebná a každý rok pomáhá i rozvoji vzdělávání na SŠ a ZŠ.

Na web.str. www.zivot detem.cz se dočtete například  o finanční pomoci malé Marušce, žačce 1.třídy, jejíž rodiče využili příspěvku k nákupu mechanického vozíku pro ni…

Děkuji všem dobrovolnicím ze septimyB a 1.A a všem, kteří  přispěli a přispívají!

                                                                                                                                                   Jiřina Koláčná

 

 

Mgr. Pavel Snítilý

Mgr. Pavel Snítilý

Mgr. Pavel Snítilý, archeolog, zástupce ředitele a dokumentátor Městského muzea v Čelákovicích, který mj. stál v roce 2016 u výjimečného nálezu unikátního bohatě zdobeného meče velmožů starého přes jedno milénium, maturoval na nymburském gymnáziu v roce 1994.

Celý článek

Projekt webinářů PoznejPovolání

Projekt webinářů PoznejPovolání

Už od září 2023 se celkem 18 středoškoláků z naší školy účastní pravidelných večerních webinářů projektu PoznejPovolání. Naše škola je dokonce oficiální partnerskou školou tohoto projektu. Cílem iniciativy a projektu je pomoci žákům ve výběru vysoké či střední školy, budoucího oboru a praktické specializace, otevřít nové obzory, motivovat k dalšímu studiu a přípravě na povolání a usnadnit budoucí vstup na pracovní trh. A od ledna je možné se do projektu přidat a zaplatit si možnost připojit se na zbývající webináře do konce školního roku. To všechno z pohodlí domova a za cenu pouhých jednotek korun za každý webinář.

Celý článek

Okresní kolo dějepisné olympiády aneb Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa

Okresní kolo dějepisné olympiády aneb Od Cyrila a Metoděje po Jana Husa

Ve středu 17. 1. 2024 se v DDM v Nymburce konalo okresní kolo dějepisné olympiády. Naši školu reprezentovali v I. kategorii Nikola Pomšárová, 4KA, Viktor Lipenský, 4KB, Soňa Pustá, 4KB, v II. kategorii Jan Pavlovič, 6XB, Vojtěch Turek, 2A a Richard Pavlíček, 2A.

Celý článek

Kamdu | KudyKampus

Kamdu | KudyKampus

V podzimních měsících roku 2023 využilo šest studentů našeho gymnázia možnosti zúčastnit se workshopů v projektu KudyKampus, který se nyní přejmenoval na Kamdu. S inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií prošli průpravou v tzv. měkkých dovednostech (soft skills), kterým se středoškolská výuka věnuje jen okrajově. V jarním semestru 2024 workshopy pokračují a mohou se jich zúčastnit i další zájemci. A pro snazší rozhodování, jestli jsou vynaložené peníze v rovnováze s osobním přínosem pro mladého člověka a zameškáním v ten den ve škole, jsme získali od účastníků z naší školy jejich zpětnou vazbu.

Celý článek
<předchozí 1 ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 771 další >

Aktuální informace

09.05.2024

Termín pro nahlížení do spisu přijímacího řízení je stanoven ředitelem školy na pondělí 13. 5. od 13:00 do 16:00 hod.

Upozorňujeme zákonné zástupce uchazečů, kteří podali přihlášky prostřednictvím DIPSY, že kompletní dokumentace přijímacího řízení je vedena v DIPSY a škola nemá jiné dokumenty, než ty, které jsou zákonnému zástupci přístupné v DIPSY.

Jiří Kuhn, ředitel školy

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin. Pozvánka...

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Jana Smolíková

Mgr. Jana Smolíková, geografka, cestovatelka, polárnice a environmentalistka, která už třikrát v rámci vědeckého pobytu navštívila Antarktidu, maturovala na naší škole v roce 2001.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Milan Hodža

4. červenec 1903

V Pešti začal vycházet Slovenský týždenník pod redakcí Milana Hodži.

Nejčtenější

24.04.2024

Celé čtvrteční dopoledne bude pro návštěvníky připraven ve škole i mimo ni doprovodný program mezinárodní konference Bohumil Hrabal neidylický. Pro návštěvníky konference, pro studenty naší školy i studenty z blízkých gymnázií se tak skýtá možnost podívat se na program, který si k výročí 110 let od narození pana spisovatele připravili žáci a učitelé naší školy!

 

 

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
27.04.2024

I v roce 2024 se počet medailových zisků ze středočeské krajské přehlídky SOČ v Kutné Hoře pro naši školu dá označit jako "příval". Z 20členné výpravy odjíždělo s medailemi 14 našich soutěžících. Takový byl výsledek dlouhodobého úsilí našich nadaných studentů. Pět z nich jistě a další tři možná se proto vypraví na celostátní přehlídku SOČ 2024 do Pardubic. Soček se na krajské přehlídce obhajovalo celkem 85 a z toho 20 bylo z naší školy (tj. 24 %). Ta si počtem prací i medailí opět udržela postavení v SOČ úplně nejúspěšnější školy v celém kraji.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.