Krajské finále Subterra cup 2021 – 2022

Krajské finále Subterra cup 2021 – 2022

Hyblerovci se rozloučili s tradičním pohárem středních škol ve florbalu finálovou účastí a konečným druhým místem mezi všemi týmy Středočeského kraje.

Hamr na Braníku v Praze hostil již po několikáté vítěze okresních kol florbalové výzvy, ale oproti minulým letům doznala soutěž řady změn. Kvůli covidové situaci, byla poprvé otevřena pro všechny studenty středních škol a ne jen pro U17 jako v minulých ročnících. Díky tomu se po dvouleté odmlce mohli opět soutěže zúčastnit i naši Hyblerovci. Tým, jehož základ tvoří studenti 8OA Ivan Tomášek, Jiří Hylmar, Martin Kozák, Vojtěch Bejbl a Vojtěch Žáček doplnili Jakub Schovánek, Jakub Vlček, Ondřej Laštovka, Josef Kubiš, Mikuláš Furgalák a Michal Neuberg.

Našimi soupeří ve skupině A byli OA a SPGŠ Beroun, odborná škola a učiliště Kladno a gymnázium Františka Palackého Neratovice. První zápas s gymnáziem Neratovice byl od začátku v naší režii a po polovině hrací doby jsme vedli 4:0. Soupeř sice dokázal ve druhé půli dvakrát skórovat, ale na naší výhře to nic nezměnilo.

Zápas s kladenskými hokejisty byl mnohem vyrovnanější a i emočně vypjatější. Na obou stranách došlo k dvouminutovým vyloučením a Hyblerovci dostali i možnost nájezdu, který proměnil Vojta Bejbl. Zápas jsme nakonec zvládli v konečném skore 3:2.

Posledním soupeřem ve skupině byla SPGŠ Beroun. Průběh turnaje nám zajišťoval postup do finále i při remíze, nebo prohře o více než čtyři góly. Remízou tento vyrovnaný zápas skutečně skončil a s Berounem jsme se rozešli smírně 2:2.

Postup do finále byl největším úspěchem, který nymburský středoškolský chlapecký tým kdy vybojoval a k postupu na finále části Čechy stačilo porazit vítěze skupiny B, gymnázium Říčany.

Tým složený z hráčů z florbalového klubu Draci z Říčan byl asi papírově největší favorit turnaje a i proti našim borcům svou pozici potvrdil. Po nepovedeném začátku jsme rychle prohrávali 0:1, ale díky trefě Ivana Tomáška se nám podařilo brzo vyrovnat. Oba soupeři v první polovině přidali ještě po jednom gólu. Za nás skóroval Jakub Schovánek.

Na začátku druhé půle bohužel přišel smolný gól, na který jsme ani při závěrečné powerplay nedokázali odpovědět.

Kluci bojovali až do poslední sekundy a jejich hra doznala slov uznání jak od soupeřů, tak od pořadatelů turnaje. Jak individuálně tak týmově předvedli výborný výkon a patří jim velká gratulace.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.