7.kolo - PROFESOŘI DVAKRÁT PORAŽENI

7.kolo - PROFESOŘI DVAKRÁT PORAŽENI

Profesoři - Without Name 9:20 (Raja-6, Rajová-2, Nedbal-1/Říha-18, Brzák-1, Žampová-1) - Manželé Rajovi osou týmu Profesorů

Profesoři - Sněhurka a 7 trpaslíků 10:13 (Nedbal-7, Raja-2, Lébl-1/Vlasáková-7, Michálek-6) - Katka Vlasáková a její 3 trojky doslova zničily Profesory

     Pro nepřízeň počasí se musela dvojice zápasů sedmého kola odehrát v tělocvičně, což jistě ovlivnilo kvalitu hry, která se držela poměrně dost při zemi. Ve dvě hodiny ještě ani nebylo jasné, zda se vůbec bude hrát, protože tým Profesorů byl připraven pouze ve dvou hráčích, což pravidla striktně zakazují. Problémy měl i tým Without Name, který čekal na Honzu Brzáka, který ovšem krátce po druhé hodině dorazil a protože tým Profesorů má letos až neskutečně velkou marodku (prakticky všechny něco bolí) spoléhali se obhájci bronzových medailí už jen na zázrak. Ten se naštěstí tentokrát zhmotnil do podoby Šárky Rajové, která pět minut po dvanácté - tedy spíš přesněji po druhé hodině svou účastí velmi mile překvapila snad všechny přítomné, včetně svých spoluhráčů. Poté co se nová akvizice v týmu Profesorů letmo seznámila se základními pravidly (jako, že se hraje na 1 koš, co to je trojka a podobně) mohlo se jít na věc. Tým Without Name, který se opíral především o hru Dana Říhy (18b) byl favoritem a svoji roli začal potvrzovat v druhé půlce utkání, kdy Profesorům odskočil na rozdíl 6 bodů a svůj náskok zvyšoval až na konečných 20:9. Zajímavostí je, že 8 z 9 bodů Profesorů dali manželé Rajovi, což je rarita, která se jistě zapíše do historie turnaje. Šárka Rajová dala 2 body, měla 2 doskoky a protože svou poziční hrou dokázala udržet Honzu Brzáka pouze na jednom vstřeleném bodu, řekla si svým výkonem o místo v základní sestavě pro příští roky. Ke druhému utkání nastoupili Profesoři proti Sněhurce a dlouho byli lepším týmem. Ještě v deváté minutě vedli 6:1. Potom ovšem začal úřadovat Jakub Michálek a především Katka Vlasáková, která svými trojkami rozhodla utkání a poslal Sněhurku do Final four.

Aktuální informace

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Žaneta Peřinová

Mgr. Žaneta Peřinová (*1980), novinářka, redaktorka sportovního zpravodajství České televize, absolvovala v roce 1998.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Saša Machov

16. červenec 1903

- narodil se Saša Machov (†23. 6. 1951), český tanečník a choreograf.

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.