Zlatý hattrick

Zlatý hattrick

Posádky dračích lodí našeho gymnázia zvítězily v obou kategoriích a díky zisku i celkového vítězství v poháru škol přiváží ZLATÝ HATTRICK.

Poslední úterní dopoledne tohoto školního roku patřilo školním závodům malých dračích lodí. Závody se jako tradičně konaly v areálu Veslák a i letos přinesly krásné a napínavé souboje. Každá posádka absolvovala dvě kvalifikační jízdy a podle součtů obou časů mohla postoupit do dalších bojů.

Naše gymnázium reprezentovalo šest posádek 1PA, 1PB, 2SA, 2SB, 3TAB a 4KA. Všechny posádky absolvovaly letos pouze jeden trénink a z kvalifikačních jízd postoupily pouze 2SA a 4KA. Nicméně obě tyto posádky od první jízdy zajížděly ve svých kategoriích suverénně nejrychlejší časy.

2SA, která jasně prošla kvalifikačními jízdami s náskokem cca 6 sekund v samotném finále zvítězila o délku „dračí hlavy“.  Sekundáni tak získali první místo a pohár pro vítěze okresního kola. Na druhém a třetím místě skončily posádky ZŠ Tyršova.

Velmi dobře se představily také lodě obou prim a ryze dívčí posádka z 2SB. Obě primánské posádky, které okusily tuto soutěž poprvé, nasbíraly cenné zkušenosti a za rok určitě do finálových bojů postoupí.

Také posádka 4KA suverénně ovládla kvalifikační jízdy, ale ve velmi vyrovnaném finále dlouho vedla posádka ZŠ Komenského. Až v samotném závěru dokázaly naši nejstarší dragoni Komendu předjet a sebrat jim vítězství. Třetí byla opět ZŠ Tyršova.

V celkovém hodnocení škol, do kterého se počítají lodě na prvním až pátém místě, jsme zvítězili před ZŠ Tyršova a ZŠ Komenského.

Všem posádkám patří velká pochvala a doufejme, že ZLATÝ HATTRICK naše škola nezískala naposledy.

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Ing. Viktor Boháč

Absolvoval v roce 1922.

Narodil se 16. 10. 1904. V r. 1930 se oženil a měl dva syny a dceru. V r. 1936 se stal ředitelem lázní Velichovek a později ředitelem sanatoria v Dobříši.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Stávka na dráze

6. dubna 1903

Všeobecná stávka železničářů v Nizozemsku

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.