Okresní kolo SŠ ve volejbalu

Okresní kolo SŠ ve volejbalu

Ve středu 9. 10. 2024 se uskutečnilo okresní kolo SŠ ve volejbalu. Netradičně se hrálo ve sportovní hale SOŠ a SOU v Nymburce a v aule naší školy. Letos nás reprezentovalo jedno družstvo chlapců a jedno družstvo dívek. Oba týmy zvítězily.

Chlapecká tříčlenná skupina (GBH Nymburk, GJP Poděbrady, EkoG Poděbrady)se hrála v aule na dva vítězné sety, každý s každým. Naše družstvo ve složení: Kryštof Engelthaler, Oskar Pavlovič, Hynek Karamon, Jan Klein, Jonáš Matuška, Michal Černý, Kryštof Davídek a Jan Kučera vyhrálo přesvědčivě oba zápasy a získalo tak 1. místo

V kategorii dívek se mezi sebou utkalo 6 týmů: dívky ze SZŠ Nymburk, EkoG Poděbrady, Gymnázium Jiřího z Poděbrad A a B, HŠ Poděbrady a naše děvčata. Dívky hrály ve dvou tříčlenných skupinách každý s každým na 1 vítězný set, finále na dva vítězné sety. Naše děvčata zahájila turnaj proti HŠ, kterou jasně porazily, to se opakovalo i v druhém utkání ve skupině. Opět zcela jasně porazily i děvčata ze GJP B. Ve finále, které sehrály s vítězem druhé skupiny, SZŠ v Nymburce, opět dominovaly a zvítězily 2:0 na sety. Naše družstvo dívek v sestavě: Lenka Dvořáková, Karolína Dušáková, Adriana Benešová, Adéla Čechová, Lucie Kratochvílová, Valerie Kazdová, Ema Fišerová, Elen Čmugrová, Zuzana Podroužková, Zuzana Táborská a Jasmína Vlasáková.

 

Děkuji hráčkám a hráčům za předvedené výkony. 

V. Martínková

 Soupiska Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce: dívky

Dvořáková Lenka

7PB

Dušáková Karolína

7PB

Benešová Adriana

4A

Čechová Adéla

2A

Kratochvílová Lucie

6XB

Fišerová Ema

6XB

Čmugrová Elen

1A

Podroužková Zuzana

1A

Táborská Zuzana

1A

Vlasáková Jasmína

1A

 

Soupiska Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce: hoši

Engelthaler Kryštof

5QA

Pavlovič Oskar

4A

Karamon Hynek

4A

Klein Jan

7PB

Matuška Jonáš

5QB

Černý Michal

4A

Davídek Kryštof

5QB

Kučera Jan

5QB

 

Výsledky

chlapci

1.       místo: GBH Nymburk

2.       místo: GJP Poděbrady

3.       místo: EkoG Poděbrady

 

dívky

1.       místo: GBH Nymburk

2.       místo: SZŠ Nymburk

3.       místo: GJP A Poděbrady

4.       místo: GJP B Poděbrady

5.       místo: HŠ Poděbrady

5.       místo: EkoG Poděbrady

 

Aktuální informace

13.10.2024

Zveme na prohlídku školy ve středu 16/10 od 13.00 do 16.00 hodin. Součástí programu jsou informační schůzky s vedením školy v 13:15, 14:00, 14:45, 15:15 hod.

09.09.2024

Novinka pro studenty a rodiče

Celý článek

Významní absolventi

Vojtěch Kerhart

Absolvoval v roce 1910.

Narodil se 4. 7. 1892 v Poděbradech. Architekt, přítel a spolupracovník Bedřicha Feuersteina.

Anketa

 
Motto školního roku 2024-25
1. Charlie Chaplin 41 %
2. John Lennon 18 %
3. Eleanor Roosevelt 13 %
4. Stephen Covey 8 %
5. Herman Melville 20 %
Celkový počet hlasů: 212
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Cenzura v Prusku

únor 1903

Pruský ministr vnitra podal v Poslanecké sněmovně vysvětlení, proč byla zakázána hra Das Tal des Lebens (Údolí života) od Maxe Dreyera:

Nejčtenější

20.09.2024

19.záři se na atletickém stadionu Sportovního centra Nymburk konalo okresní kolo Atletického středoškolského poháru. V kategorii dívek se účastnilo pět a v kategorii chlapců čtyři školy. Soutěžilo se v klasických disciplinách, 100m, 400m, 1500m (dívky 200m a 800m), dále skok vysoký, skok daleký, vrh koulí a závěrečná štafeta 4x200m. Družstvo s nejvíce body za výkony bralo přímý postup do krajského kola.

celý článek
28.09.2024

Workshopů v projektu Kamdu s inspirátory z oblasti byznysu, neziskovek, umění, vědy nebo médií se v posledních dvou letech zúčastnilo několik studentů vyššího nebo čtyřletého gymnázia z naší školy. Někteří z nich jsou opět přihlášeni do nabídky Kamdu pro podzimní semestr 2024. Další zájemci se ještě mohou také přidat a opravdu je z čeho vybírat. Opět jsme (tentokrát především zásluhou J. Holečka ze 6XA) shromáždili recenze dosavadních účastníků, abychom novým zájemcům poskytli zpětnou vazbu. Ještě dodávám, že přihlášení do projektu se kvůli celoškolní evidenci účasti a zejména zařízení uvolnění z výuky na workshopy musí hlásit ještě u školního kariérního poradce prof. Soukupa.

celý článek
19.09.2024

V pondělí 9. 9 se za deštivého počasí naši primáni vydali na adaptační kurz do Rokytnice . Odpoledne se naštěstí počasí trochu umoudřilo a mohli jsme tak vyrazit na Dvoračky. Následující dny byla v programu dopolední výuka HV a VV, odpolední exkurze do Muzea zapadlých vlastenců v Pasekách, celodenní výlet k prameni Labe, exkurze do Harrachovské sklárny a v pátek 13. 9 už se jelo domů. Přestože nám počasí moc nepřálo, někteří by si prý klidně adapťák ještě prodloužili :) A teď už pár slov od žáků 1PA.....

celý článek
 
Charlie Chaplin - Zajímám se o svoji budoucnost, protože v ní hodlám strávit zbytek života.