Lyžák

Lyžák

Třetí LVVZ vyjel 17. ledna se začátečním počtem 38 žáků z tříd 7MA, 7MB a 3. A, ale nenechme se zmást, počet se  průběžně měnil. Hned ze začátku jsme zjistili, že není dostatek sněhu a rolba nejezdí celý úsek na který jsme zvyklí. Po příjezdu do Rokytnice nad Jizerou jsme dotáhli naše těžké tašky k rolbě, která na nás čekala u tunelu. Odtud to již byla klasika, tj. výšlap kopce, rozdělení pokojů, vybalení a večeře.

Byla sobota, sněhu bylo málo, ovšem lanovku na Lysou horu nám pustili, tím pádem se nám otevírali naděje na lepší zítřky. Po obědě běžky, no to byl zážitek, tolik pádů a modřin, i přesto zůstávala atmosféra srandy. Během volných chvil jsme měli plno karetních partií, pinpongu a aktivit.

 V pondělí nám odpadly běžky, jak se říká, třetí den je přece jen kritický. Proto jsme  místo toho vyšli na nákup. Po odpočinku následuje námaha a to je v našem případě úterní celodenní výlet na běžkách. Vyšlo nám krásné počasí s neskutečný výhledem. Bohužel se od nás zároveň odpojil jeden z marodů. Středa byla stejná jako sobota a neděle jen s lepším lyžováním a dalším odjezdem nemocného. Zbytek se snažil viróze odolat, případně nevolnosti překonat, a to jak studenti tak i vedoucí p. Weissová a p. Mokrý, bohužel instruktorovi Raškovi se to nakonec nepodařilo a nemoc ho v závěru kurzu dohnala.

Ve čtvrtek jsme se rozdělili na dvě skupiny skialpy a klasiky. Skialpinisti měli těžký výšlap, který ale stál za ten nepřekonatelný výhled. Zbytek lyžoval a utužoval kolektiv.

Stravovali jsme se pod vedením šikovného Karla Palmy, od kterého nám celý týden moc chutnalo. Celý kurz nás velmi bavil a jsme rádi, že škola takové akce pořádá. Utužili jsme kolektiv a seznámili jsme se se spoustou nových lidí.

Ruferová T., 3A

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1942.

Narodil se 6. 9. 1922 v Nymburce a zemřel v r. 1996 v Nymburce. Byl význačným českým tělovýchovným pedagogem.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Venezuelská krize

8. únor 1903

Ve Washingtonu skončila konference věnovaná venezuelské krizi. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.