CLIL kurz v rámci projektu ERASMUS+

CLIL kurz v rámci projektu ERASMUS+

  Ke konci letošních letních prázdnin se prof. Rajová a prof. Raja zúčastnili v rámci projektu ERASMUS+ „Učíme (se) v zahraničí.“ speciálního odborného semináře „CLIL-Methodology & ICT Tools for teachers working with CLIL“, jehož  tématem bylo - možnosti využití metody CLIL ve výuce.

  Metoda CLIL (content and language integrated learning) je vyučovací metoda založená na výuce školního předmětu prostřednictvím cizího jazyka, takže žák si osvojuje znalosti a dovednosti v obou předmětech současně.

  Touto metodou je na naší škole vyučován předmět MIC, ve kterém se prolíná výuka matematiky s výukou anglického jazyka. Je také snaha integrovat tuto metodu do dalších předmětů.

  Metodologický kurz byl zaměřen na metodiku CLIL, možnosti integrace do výuky a zejména na seznámení s velmi praktickými ICT nástroji, které je možné využít při přípravě a vedení vyučovací jednotky. Velkým přínosem byl fakt, že kurz byl mezinárodní a vyučující se tak mohli potkat se svými kolegy z jiných evropských zemí (Polsko, Rakousko, Itálie, …) a vyměnit si svoje zkušenosti s CLIL metodou, mohli se napojit na mezinárodní CLIL komunitu a vzájemně sdílet ideje. Velkým přínosem bylo, že celý kurz byl veden v anglickém jazyce, což pomohlo obohatit zejména odbornou terminologii…

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

genmjr. Josef Jaške

Genmjr. Josef Antonín Jaške (31. 3. 1913-20. 6. 2001), letec a 1. český velitel 313. perutě RAF, absolvoval v roce 1931.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Návštěva Leopolda II. ve Vídni

17. říjen 1903

Belgický král Leopold II. navštívil císaře Františka Josefa I.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.