Vítězství našich v okresním kole minikopané

Vítězství našich v okresním kole minikopané

Ve středu 4.5. se v areálu SK Polaban Nymburk konalo okresní kolo v minikopané pro žáky 6. - 7. tříd. Chuť do sportu a fotbalu byla po covidové pauze znát, neboť dorazilo hned 12 týmů. Pořadatel tedy rozdělil startovní pole na skupiny A a B, odkud postupovaly pouze první dva týmy. Dále se hrálo vyřazovacím způsobem. Vítěz turnaje si vybojoval šanci reprezentovat okres na krajském kole v Příbrami.

Naše škola patřila po dlouhé době k favoritům turnaje, což v kategoriích ZŠ nebývalo mnoho let zvykem. Hned úvodní duel jsme narazili na ZŠ Sadská, kterou jsme porazili 1:0. Následoval duel se ZŠ RAF Nymburk, který jsme poměrně snadno ovládli na 3:0, ovšem po dvou chybách soupeř snížil na konečných 3:2. Třetí výhru v řadě jsme si připsali po těsném vítězství 1:0 se ZŠ Václava Havla Poděbrady. Postup ze skupiny jsme si vybojovali čtvrtou výhrou, konkrétně nad ZŠ Semice 2:0. Souboj o první místo ve skupině jsme však nezvládli, podlehli jsme 0:4 ZŠ Komenského Nymburk.

Postup z druhého místa znamenal duel a semifinále se ZŠ Městec Králové. Tento soupeř totálně ovládl skupinu A, když zvítězil ve všech pěti utkáních a inkasoval pouze jednu branku. Do semifinále jsme vstoupili hloupým inkasovaným gólem z penalty po malé domů, naštěstí se nám podařilo brzy srovnat na 1:1. Tento stav již vydržel do konce, rozhodli tak pokutové kopy. Naši střelci proměnili, Městec jedenkrát nedal, zvítězili jsme 3:2 na PK.

Ve finále nás čekala silná ZŠ Komenského Nymburk, která v semifinále vyřadila ZŠ TGM Poděbrady v poměru 1:0.

Do finále jsme nastupovali již hodně unaveni, ale i soupeř již jevil známky opotřebení. Celé utkání bylo hodně vyrovnané, oba týmy hrály pozorně a snažily se hlavně neinkasovat. Výsledek 0:0 znamenal pokutové kopy. Za stavu 2:2 se pokračovalo ve čtvrté sérii, hráč Komenského neproměnil, těžkou roli tak měl před sebou Vincent Pop. Ten náročnou situaci zvládl a proměnil!!! To znamenalo celkové vítězství v turnaji a postup do krajského kola.

 

Všichni hráči zaslouží pochvalu za nasazení a vzornou reprezentaci školy.

Tým GBHN: Hronek - J. Záveský, Matuška, Doucha, Hanke, Pop, Cigánik, Kubálek, Kropáček, Sobíšek, Dvořák, Kubečka. 

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc.

Prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc. (8. 10. 1927-4. 10. 2016), hydropedolog, vysokoškolský pedagog, proděkan Fakulty stavební ČVUT v Praze a příležitostný spisovatel beletrie pod pseudonymem Marek Hofman, maturoval na Reálném gymnáziu v Nymburce v roce 1946.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Vynález elektrokardiografu (EKG)

3. listopad 1903

Holanďan Wiliem Einthoven veřejně předvedl jím vynalezený elektrokardiograf.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.