Středoškolská futsalová liga: další vítězství a postup

V úterý 20.12. se futsalový tým Gymnázia Nymburk zúčastnil druhého kola Středoškolské futsalové ligy. V divizi B (Střední Čechy) nám los určil znovu COP Nymburk a nově SOŠ Poděbrady. Hned v prvním zápase dne jsme se střetli se sousedním COPem.

V minulém kole jsme COP Nymburk porazili 12:2, ale dnes už výsledek tak jednoznačný nebyl. Po rychlém vedení 2:0 jsme usnuli na vavřínech a rázem bylo vyrovnáno. Do konce poločasu se nakonec ještě podařilo zejména díky vynikajícímu výkonu Jakuba Kubečky stanovit skóre na 4:3 v náš prospěch. Druhý poločas se hrálo naplno, ale ani jeden tým už nedokázal vstřelit branku, takže jsme zvítězili rozdílem jediného gólu.

Druhé utkání sehrál SOŠ Poděbrady a domácí COP. K velkému překvapení poděbradský tým zhruba po 10 minutách první půle vedl už 5:2, což psychicky neunesl kouč domácích. Pak se však nymburští zmátořili a snížili na poločasový stav 4:5. Druhá půle nabídla gólovou přestřelku, který vyzněla lépe pro COP Nymburk. Výsledek se zastavil na 12:9 pro Nymburk.

K poslednímu zápasu nastoupilo znovu Gymnázium Nymburk proti SOŠ Poděbrady. Zprvu se hrálo velmi vyrovnaně, až zhruba v půlce prvního poločasu jsme se dostali do vedení 1:0. Pak však znovu přišla slabší chvilka a náhle jsme prohrávali 1:2. Na hřiště musel opět Jakub Kubečka, který poslal Poděbrady do kolen. Poločas skončil 5:2 pro nás. Druhá půle již byla klidnější, i když naši i poděbradští střelci zahodili několik gólovek. Zápas nakonec skončil 8:4 pro Gymnázium Nymburk.

Do třetího kola SFL tak postupuje Gymnázium Nymburk a COP Nymburk. Jako další soupeře nám los určil SZŠ Čáslav a SOU stavební Kolín. Turnaj se bude konat v termínu do 30. 1. 2012 a jeden ze čtveřice zmíněných týmu si zahraje tříčlenné finále Divize B.    

 

1. Gymnázium Nymburk                                2          2 0 0                12:7                 6

2. COP Nymburk                                           2          1 0 1                15:12               3

3. SOŠ Poděbrady                                         2          0 0 2                13:20               0

 

Tým GNBK:

Kouba, Peterka, Ryšavý – Jareš, Švach, Noll, Červ – Novotný, Hajný, Hodboď, Kubečka, Krušinský, Prokop

Lukáš Lipták

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc.

Prof. Ing. Dr. Miroslav Kutílek, DrSc. (8. 10. 1927-4. 10. 2016), hydropedolog, vysokoškolský pedagog, proděkan Fakulty stavební ČVUT v Praze a příležitostný spisovatel beletrie pod pseudonymem Marek Hofman, maturoval na Reálném gymnáziu v Nymburce v roce 1946.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Bezdrátová telegrafie

27. květen 1903

AEG a Siemens založily Společnost pro bezdrátovou telegrafii.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.