Republikové finále v basketbalu 3x3

Republikové finále v basketbalu 3x3

Může jedna škola obsadit současně první a druhé místo v republikovém finále basketbalu 3x3? Může! A která škola to je? No přece Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce!

Čtěte reportáž přímého účastníka!

Republikové finále v basketbalu 3x3
pro nás začalo ve středu 15. 10. v 6:15 na nádraží v Nymburce. Po čtyřhodinové cestě do Jindřichova Hradce a po slavnostním zahájení se konečně začalo hrát. Týmy byly rozděleny do dvou skupin po pěti, ze kterých se dále postupovalo do vyřazovacích bojů. První den se hrály 4 zápasy o umístění ve skupině.

Naše "Áčko" (Theo Dlugoš, Paťo Sarna, Adam Bubeník a Marťa Kolář) neprohrálo ve skupině ani jednou, to znamená, že si zajistili snažší pozici pro postup do semifinále a následně do finále. B tým (Martin Šiler, Miky Vitek, Luky Nečas a Eda Kotásek) měl také skvěle našlápnuto, ale bohužel v posledním zápase ve skupině zaváhal, když se nechal porazit od slabších Litoměřic, což trochu zkomplikovalo jejich postup do dalších fází turnaje.
Po ubytovaní a večeři se nám naskytla šance jít na zápas české nejvyšší mužské ligy - domácího Jindřichova Hradce proti Kolínu.
Ve čtvrtek se hrálo o vše. Áčko postoupilo přes Novou Paku hladce do semifinále.
Béčko kvůli chybě pořadatelů mělo po výhře nad Jihlavou hrát proti našemu A týmu už v semifinále, ale naštěstí se díky našemu trenérovi Kubovi Růžičkovi podařila vyřešit vzniklá pořadatelská chyba, a tak naše gymnázium znovu získalo možnost hrát republikové finále s oběma týmy. Ty se potkaly ve finále, po tom co B tým postoupil přes Brno v napínavé koncovce a co Áčko lehce porazilo Děčín. Finále se hrálo v pohodové náladě, A tým šel rychle a snadno do vedení, které si pohlídal. Konečný výsledek finále byl 18:9 pro A tým. Takže Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce obsadilo nejlepší možné umístění a to 1. (A tým) a 2. (B tým) místo, plus to, že zároveň probíhaly individuální dovednosti ve střelbě. Nymburský Eda Kotásek proměnil 8 z 10 pokusů a vyhrál soutěž v trojkách.

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

genmjr. Josef Jaške

Genmjr. Josef Antonín Jaške (31. 3. 1913-20. 6. 2001), letec a 1. český velitel 313. perutě RAF, absolvoval v roce 1931.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.