Okresní kolo přespolního běhu

Okresní kolo přespolního běhu

Ve čtvrtek 24. 9. 2015 proběhl v zámeckém parku v Lysé nad Labem tradiční podzimní závod v přespolním běhu. Jednalo se o okresní finále a zastoupení jsme měli ve všech kategoriích nižšího i vyššího gymnázia. Děvčata i chlapci ovládli všechny kategorie, ze kterých se dalo postoupit do krajského kola v Kolíně.

Mladší dívky ve složení Eva Sloupová, Katka Hodačová, Anežka Karamonová, Veronika Žmolilová ze sekundy, doplněné Anežkou Mislerovou a Simonou Votočkovou z primy, si doběhly pro jasné vítězství. S napětím jsme očekávali umístění starších dívek (Alžběta Galčíková, Kristýna Šustrová, Alžběta Zavadilová a Lucie Procházková), které si věřily na medailové umístění. Nakonec to bylo pěkné 2. místo. Mladší chlapci (Dan Mrázek, Filip Kábrt, Petr Strolený, Ivan Tomášek, Jiří Šantavý a Ondřej Hodač) byli při vyhlašování napjatí až do konce, kdy se dozvěděli o svém postupu, tedy 1. místě. Starší chlapci (Tobias Williams, Ondřej a Martin Lašovi, Adam Kubát a Jan Pavlíček) v konkurenci 10 škol na medaile nedosáhli a skončili na 7. místě.

Suverénní postup zaznamenaly dívky z vyššího gymnázia (Martina Šuková, Agáta Čechová, Míša  Frebortová, Míša Hankeová, Kristýna Vomelová a Nela Vohradská a mimo soutěž si zaběhla Martina  Malíková). Tento rok nás mile překvapil zájem děvčat z 1. ročníku, které výrazně posílily náš tým.  Na stejné umístění dosáhli i chlapci (Matěj Hrouda, Jakub Růžička, Filip Brzák, Martin Céza a Václav Jisl), kteří také svou kategorii bez větších potíží vyhráli. Oba týmy kategorie VI. tedy postupují do kolínského krajského finále.

Jako nepostupová kategorie pak závodilo celkem 5 družstev chlapců SŠ bez omezení věku, kde jsme obsadili velmi pěkné druhé místo. (Josef Hašek, Josef Kubálek, Patrik Mejzr, Jan Raška a Vít Špicar)

 

 

Všem díky za skvělou reprezentaci a hodně úspěchů v Kolíně

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Mgr. Jana Smolíková

Mgr. Jana Smolíková, geografka, cestovatelka, polárnice a environmentalistka, která už třikrát v rámci vědeckého pobytu navštívila Antarktidu, maturovala na naší škole v roce 2001.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

2. listopad 1903

Došlo k dohodě ve španělské stávce horníků: 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.