Mistrovstvi světa středních škol v basketu 3x3 - dozvuky a fotky z Tallinnu

Mistrovstvi světa středních škol v basketu 3x3 - dozvuky a fotky z Tallinnu

4. místo, 6 vítězství, čtvrtfinálová euforie po výhře nad Srbskem, Márovo a Mártyho vítězství v individuálních soutěžích, prezentace týmu v turnaji i mimo něj - za to vše patří Edovi Kotáskovi, Martinovi Kolářovi, Markovi Ivanovi a Mikulášovi Vitekovi velký dík a gratulace.

 

 Aktuální informace - všechny zápasy se odehrají v halách Technické univerzity. Výsledky zápasů a podrobné informace na: https://www.facebook.com/ISFWSCbasket/

     Naši soupeři v základní skupině - Bulharsko, Belgie, Turecko, Lotyšsko, Anglie a Chile.

Hrací den 17. 6. - 2 zápasy

1. zápas ČR - Bulharsko 19:11, velmi dobrá hra proti kvalitnímu soupeři, kterého jsme přehráli rychlostí a velmi kvalitní střelbou.

2. zápas ČR - Belgie 21:6, jasná výhra nad soupeřem, který korigoval výsledek šesti body až v závěru zápasu, který jsme zakončili před časovým limitem.

Hrací den 18. 6. - 3 zápasy

3. zápas ČR - Chile 21:4, soupeř ze Santiaga de Chile byl týmem, který bude patřit na turnaji k těm slabším. Náš tým od úvodních minut diktoval tempo hry a zvítězil za 8:15 minut čistého času.

4. zápas ČR - Turecko 21:13, zápas jsme opět ukončili před časovým limitem a při pohledu na zápasy v ostatních skupinách musím přiznat, že nám byl los nakloněn. To však nemění nic na faktu, že se naši borci prezentují velice kvalitní hrou a v tuto chvíli je již jasné, že budou bojovat mezi osmičkou nejlepších týmů turnaje.

5. zápas ČR - Lotyšsko 19:15, i přes nejtěsnější výsledek by se dalo říct, že jsme zápas kontrolovali a pouze chvilková ztráta koncentrace v obraně umožnila Lotyšům snížit náš náskok, takže nakonec byl výsledek pouze o 4 body v náš prospěch. Celkově hrajeme velmi dobře, tak nám držte palce - bude se to hodit.

Hrací den 19. 6. - 4 zápasy

6. zápas ČR - Anglie 11:16, první porážka na turnaji - nižší procento úspěšnosti střelby a méně doskočených míčů nás nepustilo do naší tradiční hry, kterou jsme přehrávali soupeře v předchozích dnech. Anglie vyhrála zaslouženě a začala svou nenápadnou cestu za úspěchem, ze 3. místa v naší skupině.

Tabulka skupiny B

1. Bulharsko

2. ČR

3. Anglie

4. Lotyšsko

5. Belgie Flandry

6. Turecko

7. Chile

Čtvtfinále

ČR - Srbsko 19:16, zápas, na který se nezapomíná. Obdivuhodné nasezení obou tymů, umocněné srbskou horkokrevností, vytvořilo kulisy, ve kterých náš tým hrál hlavní roli a po celý zápas nepustil Srby do vedení. Vítězíme o 3 body a naplno slavíme postup do semifinále.

Semifinále

ČR - Anglie 9:11, zápas jsme začali dobře a udržovali si dvoubodové vedení, bohužel v klíčových momentech se nám snížilo procento úspěšnosti střelby,ale i přesto jsme skvělou obranou udrželi Angličany až do samotného závěru pouze na sedmi bodech!!! Závěr zápasu patřil soupeři, který díky dvěma trojkám Ayona Nuweho postoupil do semifinále, zatímco my jsme se museli připravit na zápas zklamaných týmů a zabojovat o bronzové medaile.

Zápas o 3. místo

ČR - Írán 12:18, čtvrtý zápas ve čtyřech hodinách, to byla porce, která značně prověřila fyzickou připravenost týmů. V utkání s Íránem musím sportovně uznat, že soupeř byl lepším týmem a až na první minutu utkání, tahal za delší konec. Náš tým bojoval a dal do zápasu poslední zbytky sil, ale prostě to nešlo. Když Mohammed Hossein Jafari zvyšoval v 8. minutě na 8:15, zkusili jsme zápas zvrátit trojkami, ale bohužel do koše soupeře v posledních minutách padla pouze jedna a tak jsme zakončili turnaj na tolik nepopulárním 4. místě. 

Celkové umístění : 

1. Slovinsko

2. Anglie

3. Írán 

4. Česká republika

5. Estonsko 2

6. Bulharsko

7. Srbsko

8. Čína 

9. Francie

10. Maďarsko

11. Estonsko 1

12. Lotyšsko

13. Brazílie

14. Slovensko

15. Belgie Flandry

16. Turecko

17. Gruzie

18. Portugalsko

19. Chile

20. Belgie Fr.

21. Indie

Účast našeho týmu na turnaji se uskutečnila za podpory Školního sportovního klubu Gymnázia Nymburk; Středočekého kraje a města Nymburk.

Zobrazeno: 7174x

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1952.

Narodil se 8. 4. 1934 v Nymburce. V roce 1958 ukončil studia na Fakultě všeobecného lékařství UK v Praze. 

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Let bratří Wrightů

17. prosinec 1903

Po mnohaletých systematických pokusech se podařilo uskutečnit Orvillu Wrightovi let s motorovým letadlem v trvání dvanácti sekund.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.