Krásné 4. místo florbalistek v národním finále západ

Krásné 4. místo florbalistek v národním finále západ

Florbalová parta dívek naší školy se přes nižší kola soutěže G2 FLORBAL CHALLENGE probojovala až do samotného NÁRODNÍHO FINÁLE ZÁPAD. To se konalo v příjemném prostředí Sportovního areálu HAMR Braník v Praze v pondělí 27. 3. 2017. Již samotným postupem se dívky probojovaly mezi 16 nejlepších školních florbalových týmů ČR. Tento vynikající sportovní výsledek je o to cennější, že žádná z dívek, na rozdíl od ostatních kolektivů, nehraje florbal závodně. V dresu soupeřů nastoupily hráčky nejen celostátních juniorských soutěží, ale i extraligové hráčky v kat. dospělých. Národní finále východ se hraje 30. 3. v Brně. Vítězky obou národních finále postupují do Velkého finále, které se odehraje v pondělí 17. dubna 2017 v pražské O2 areně jako součást florbalového Superfinále.


Osm týmů, které si vybojovaly účast v turnaji, bylo rozlosováno do dvou čtyřčlenných skupin. Ve skupinách se hrálo systémem „každý s každým“ 2 x 10 minut super hrubého času (poslední minuta utkání čistý čas) s dvouminutovou přestávkou. Všechny zápasy se hrály systémem 5 + 1. Vítězové skupin postoupili přímo do semifinále, družstva na 2. a 3. místě z obou skupin postoupila do čtvrtfinále, kde hrála křížem s týmy na 2. a 3. místě z druhé skupiny. Složení semifinálových dvojic: 1A x vítěz 2B - 3A, 1B x vítěz 2A - 3B, družstva na posledním místě ve skupině spolu hrála o 7. - 8. místo.

Skupina A:

  • ŠTOLA (Gymnázium, Praha 7, Nad Štolou)
  • Kolomaz (Gymnázium, Česká Lípa)
  • Střední průmyslová škola stavební, Plzeň
  • OBCHODKA (Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Mladá Boleslav)

Skupina B:

  • Nymburské princezny (Gymnázium Bohumila Hrabala v Nymburce)
  • BIGY ČB (Biskupské gymnázium J. N. Neumanna a Církevní základní škola, České Budějovice)
  • Gymnázium Rumburk
  • Hvězdičky (Střední odborná škola pedagogická, gymnázium a vyšší odborná škola Karlovy Vary)

Soupiska GBHN:
Galčíková Alžběta, Procházková Anežka, Baščanová Nikola, Frebortová Michaela, Malá Klára, Pazderová Tereza, Jeřábková Tereza, Do Hai Anh, Rašková Eliška, Václavková Anna, Šteflová Natálie, (chyběla nemocná Zoe Steiner).

Prvními našimi soupeřkami byla děvčata z Karlových Varů. Přestože jsme v zápase byli lepší, výsledek byl 2:2. Naše branky vstřelila Tereza Pazderová, která byla vyhlášena hráčkou utkání, soupeřky skórovaly spíš po náhodných akcích.
BIGY ve druhém utkání snadným soupeřem nebyly. V úvodu utkání jsme si připadali jako na horské dráze a v půli jsme o gól neprohrávali jen díky brance Bětky Galčíkové z poslední vteřiny. Na konečných 2:2 vyrovnala Nikola Baščanová půl minuty před koncem. Remízu v posledních vteřinách udržela Míša Frebortová  v bráně zásahem roku. Nikola byla vyhlášena nejlepší hráčkou zápasu.
Posledními soupeřkami ve skupině byly dívky z Rumburku. Na úvodní gól Terezy soupeřky bleskově odpověděly. Po ideální přihrávce Anežky Procházkové přidala Tereza druhou branku. Další pohledné a rychlé akce dvojic Nikola – Anežka a Anežka – Tereza znamenaly výhru 4:1. Nejlepší hráčkou byla vyhlášena Anežka.
Získaných pět bodů a nejlepší skóre nás přivedlo přímo do semifinále opět proti Rumburku, který ve čtvrtfinále porazil Plzeň. Po rychlých únicích Anežky Tereza nejprve srovnala na 1:1 a potom dala i vedoucí gól.  Soupeřky ale vyrovnaly a o postupu do finále rozhodovaly samostatné nájezdy. Po první sérii byl stav 1:1, náš nájezd proměnila Anežka. Bohužel, další nájezdy jsme již neproměnili, do finále tedy postoupily soupeřky.
V boji o třetí místo nás čekal soupeř, se kterým jsme v předchozích kolech vždy prohráli - Obchodka Mladá Boleslav. V tomto zápase již dívkám chyběly fyzické a po prohraných nájezdech i psychické síly. Výsledkem byla prohra 0:5 a celkové čtvrté místo. Finále s přehledem vyhrála děvčata ze sportovního gymnázia Nad Štolou, která porazila Rumburk 4:0.
Tereza Pazderová byla vyhlášena nejlepší střelkyní turnaje a společně s Anežkou Procházkovou byly zvoleny do All stars. V doprovodných soutěžích naše děvčata udivovala znalostí florbalové teorie a historie, v měření rychlosti a prudkosti střely dosáhla Anežka 114 km/hod., Alžběta 111 km/hod. Velké díky patří i organizátorům za pořádání této akce. Celé družstvo Gymnázia Bohumila Hrabala v Nymburce zaslouží veliké poděkování a pochvalu, takhle si představujeme školní reprezentaci a propagaci školy. Děvčata, jsme na vás pyšní!!!

 

 

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1923.

Narodil se 15. 2. 1905 v Mostě. Dětství prožil v Lounech. Studoval na reálce v Lounech a Nymburce, kde pracoval jeho otec jako strojvůdce.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smlouva o Aljašce

20. říjen 1903

Na základě jednání Spojené komise, složené ze zástupců Spojených států a Velké Británie, 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.