Krajské kole ve volejbalu SŠ dívek

Krajské kole ve volejbalu SŠ dívek

Po úterním vítězství v okresním kole volejbalu SŠ v kategorii VI.B postoupilo A družstvo dívek do krajského kola, které se uskutečnilo dnes ve čtvrtek 3. 12. 2015 v Neratovicích. Naše děvčata opět dokázala, že volejbal hrát umí a získala krásné 3. místo.

V okresním kole v našem družstvu ještě mohly nastoupit Kristýna Budková a Kristýna Goerojová. V krajském kole už nemohly hrát, vzhledem k vypsanému roku narození v kategorii VI.B. Družstvo tedy odjelo v následujícím složení: Kristýna Šustrová, Tereza Bartoníčková, Veronika Žampová, Tereza Haníková, Bětka Šichtová, Natálie Šteflová,Tereza Soukupová a Tereza Skořepová. Z lavičky nás podporovala, a skvělé zázemí nám poskytovala Kristýna Budková.

Do Neratovic dorazilo celkem 6 družstev: Gymnázium B. Hrabala Nymburk, Gymnázium Kolín, Gymnázium Příbram, Gymnázium Benešov, GD Kralupy nad Vltavou a OA Mladá Boleslav. Pořadatelé z DDM v Neratovicích rozhodli o tom, že všechna družstva sehrají zápasy mezi sebou, na dva vítězné sety do 21 bodů.

V prvním zápase jsme narazily na družstvo Kolína, ve kterém nastoupila spoluhráčka našich děvčat Veronika Písková. Byla to, ale jediná volejbalistka v soupeřově poli, a tak jsme hladce zvítězily 2:0.

V dalším utkání nás čekala OA Mladá Boleslav, která sehrála velice vyrovnaný zápas proti velmi silnému družstvu z Kralup, ale naše děvčata opět velmi jasně přehrála i tohoto soupeře 2:0.

Zápas číslo 3 proti družstvu z Kralup jsme začaly velice nebojácně, poměrně dlouho se nám dařilo proti velmi dobrému soupeři, ale pak nám odešlo podání, posléze i příjem a prohrály jsme 0:2.

S Benešovem jsme opět skvěle začaly, vyhrály přesvědčivě první set, do půlky druhého setu jsme byly stále lepším týmem, ale nakonec jsme musely po ztrátě tohoto setu nastoupit do rozhodujícího třetího setu, který byl až do stavu 12:12 velmi vyrovnaný. Díky lepší koncovce jsme však zaznamenaly vítězství 2:1.

Ani poslední zápas proti již jasnému vítězi turnaje: Příbrami, nebyl bez šancí. Opět asi o naší prohře 0:2 rozhodlo hlavně výborné podání našeho soupeře.

Děkuji děvčatům za předvedené výkony a blahopřeji k úspěšné reprezentaci naší školy.

V. Martínková

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

ing. arch. Alena Mocová, Ph.D.

Ing. arch. Alena Mocová, Ph.D. (*1980), autorizovaná architektka a urbanistka, proslavená vítězným projektem na monumentální baziliku v africkém Gabonu, maturovala na naší škole v roce 1999.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

2. listopad 1903

Došlo k dohodě ve španělské stávce horníků: 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.