Eliminace basketbalistů v Benešově

Eliminace basketbalistů v Benešově

Krajské kolo basketbalu chlapců dne 20. 3. 2012 se odehrálo v Benešově v tělocvičně ZŠ a v nedaleké hale BIOS. Do Benešova jsme odcestovali s novým trenérem (Michalem Franěkem), ale bez 3 hráčů: Heinzla, Plešingra a Bartoše. Hrací doba se od okresního kola ještě více zkrátila, hrálo se již jen 2 x 8 minut hrubého času. Devět týmů bylo rozlosováno do dvou skupin. My jsme skončili v té s lepší halou, zato s větší konkurencí: Kolín, Mladá Boleslav, Benešov a Gymnázium Mělník. Hrálo se systémem každý s každým ve skupinách, vítěz skupiny hrál s druhým umístěným ve druhé skupině. Vítězové těchto zápasů šli do finále, poražení do souboje o 3. místo.

Náš první soupeř byli domácí. Soupeř vstoupil do domácího prostředí hodně namotivován. Většinu zápasu jsme hráli vyrovnanou partii, což jsme rozhodně nečekali. Nakonec jsme utkání po velkém boji zvládli a těsně jsme vyhráli.

                Naším dalším soupeřem bylo družstvo Mladé Boleslavi, které jsme velmi dobře znali, protože klíčoví hráči hrají za nymburský basketbalový tým. V první půli jsme po nasazení zónové obrany drželi krok, v druhé už ale hráči Boleslavi projevili sehranost a rychlými protiútoky nás rozebírali. Prohra – 16:25.

                Další zápas byl pro nás klíčový. Kdybychom nevyhráli, mohli bychom se s účastí v semifinále rozloučit. Kolín byl také velmi silný, ovšem i přes „fazónu“ jednoho z hostujících hráčů jsme si s nimi dokázali poradit a vyhráli o 3 body – 29:26.

                Další zápas jsme odehráli v hale BIOS. Družstvo „spřátelené“ školy z Mělníka, složené převážně z fotbalistů, kteří se s pravidly basketbalu teprve seznamovali, nebylo těžkou záležitostí, i když tahouni týmu seděli na lavičce. V klidném tempu jsme si dokráčeli pro vítězství 36:2.

                Pak ale šlo do tuhého. V semifinále jsme narazili na již známého soka, družstvo Brandýsa nad Labem, které vyhrálo druhou skupinu. Zápas to byl vskutku napínavý. Stav 14:14 před koncem 2. poločasu. Měli jsme k dispozici vyhazování z autu 2 s před koncem, stihli jsme i zakončit, rozhodčí ale koš neuznali, a tak následovalo prodloužení. V něm jsme nakonec soupeře udolali 19:18 a slavili jsme postup do finále.

                V něm jsme se opět setkali s družstvem Mladé Boleslavi. Po zlepšeném výkonu to bohužel znovu nevyšlo, a my mohli soupeři jen gratulovat. Prohra 29:20 nás ovšem nemusí příliš mrzet, protože postupujeme dál do TOP 10 Západu. Krajské kolo jsme odehráli ve složení: Ondřej Horák, David Kachel, Honza Mareš, Martin Vaněk, Honza Zahrádka, Michal Vejtruba, Radek Kovač, Luka Lukaševič, David Velechovský a Dan Říha. K předvedenému výkonu a k postupu do dalšího kola patří všem ohromná gratulace.

               

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Michal Plavec

Michal Plavec (*26. 3. 1973), historik, novinář a kurátor sbírky letectví Národního technického muzea v Praze, odmaturoval na nymburském gymnáziu v roce 1991.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Anthracite Coal Commission Report

22. březen 1903

Theodore Roosevelt přikázal zveřejnit Anthracite Coal Commission Report, 

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.