Druhé místo v KK G2 FLORBAL CHALLENGE

  Druhé místo v KK G2 FLORBAL CHALLENGE

     První sportovní soutěží v kalendářním roce 2017 se stalo krajské kolo Poháru SŠ ve florbalu dívek (G2 FLORBAL CHALLENGE), které se uskutečnilo dne 9. 1. 2017 od 8:00 do 13:00 hod. v STODOLA  Aréně Tatranu Střešovice v Praze 6. V osvědčené sestavě vyrazily dívky bojovat proti pětici školních ženstev o postup do národního finále.



     Soupeřky přijely z těchto škol:
-Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Kolín (Stavebka Kolín)
-Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kladno
-Obchodní akademie Kolín (Obchoďačky Kolín)
-Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Příbram (Hobitky)
-Obchodní akademie, Vyšší odborná škola ekonomická a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Mladá Boleslav (OBCHODKA)
     První tříčlennou skupinu tvořily Nymburské princezny, Stavebka Kolín a SOŠ Kladno, druhou zbývající školy. Ve skupině se hrálo systémem každý s každým, následovaly zápasy o celkové pořadí. Bylo tedy jasné, že do dalšího kola G2 FLORBAL CHALLENGE postoupí jen vítězky skupin. Zápasy se hrály na 2x10 minut. Naše princezny nastoupily hned v prvním turnajovém zápase, soupeřkami byly holky ze Stavebky  Kolín. Již od prvního hvizdu rozhodčích byly naše dívky více na míčku, postupně přicházely šance a pak i úvodní gól. Chyba v obraně ale znamenala poločasový stav 1:1. Ve druhém poločasu se střelecky prosadila pouze Tereza Pazderová, která v tomto zápase dala všechny 3 naše branky. Dívky vyhrály 3:1. Po půlhodině nastoupily proti Kladnu, v jehož dresu hrála patrně nejlepší hráčka celého turnaje. Soupeřky neměly možnost střídat, přijely jen v šesti. Naše děvčata podala takticky nejlepší výkon své florbalové historie. Skvěle ubránily hráčku soupeře č. 15, zde zaslouží obdiv Bětka Galčíková, zablokovaly velké množství střel, v brance se dařilo Míše Frebortové, rychlými útoky kontrovala Anežka Procházková, která na turnaj přijela z lyžáku z Rokytnice a i ostatní hráčky se také překonávaly. Taktické držení míčku přihrávkami za naší brankou pomohlo k rychlému běhu času, a přestože rozhodčí poslední vteřiny nechali opakovat, zápas po gólech Terezy a Anežky skončil naším vítězstvím 2:1. Ve finále nás čekal stejný soupeř jako v minulém kole – dívky z Mladé Boleslavi. Družstvo složené z ligových florbalistek ani tentokrát nenechalo nic náhodě a vyhrálo 5:1. Náš gól vstřelila s pomocí protihráčky Anežka. Všechna děvčata zaslouží pochvalu za odvahu, bojovnost a vůli, se kterou šla za postupem do národního finále, které se bude konat opět v Praze 27. 3. 2017. Při vyhlašování pořadatelé ocenili i nejlepší hráčky, do nejlepší „pětky“ - All-Star Team - se dostala Tereza Pazderová.
     Naší školu reprezentovaly:
Alžběta Galčíková, Tereza Jeřábková,  Zoe Steiner, Do Hai Anh, Eliška Rašková, Anežka Procházková, Nikola Baščanová, Michaela Frebortová, Klára Malá, Tereza Pazderová, Anna Václavková.

Celkové pořadí:
1. Obchodka Mladá Boleslav
2. Nymburské princezny
3. Obchoďačky Kolín
4. Stavebka Kolín
5. Kladno
6. Hobitky

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc.

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc. (23. 7. 1929-11. 1. 2021), zakladatel oboru vakuové fyziky v Československu, vysokoškolský pedagog, spoluzakladatel Občanského fóra, náměstek ministra školství, od roku 2003 čestný absolvent nymburského gymnázia (v posledním ročníku byl 21. 2. 1948 vyloučen ze studia z politických důvodů)

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Eduard VII. indickým císařem

1. leden 1903

Poblíž Dillí se shromáždily davy lidí, aby mohly být přítomny chvíli, kdy bude král Velké Británie a Irska Eduard VII. vyhlášen indickým císařem. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.