Výsledky online Školní přehlídky SOČ 2022

Výsledky online Školní přehlídky SOČ 2022

DO VÝSLEDKOVÉ LISTINY BYLY DOPLNĚNY ODKAZY NA VIDEA S OBHAJOBAMI POSTUPUJÍCÍCH

Termín letošní Školní přehlídky Středoškolské odborné činnosti byl v úterý 8. března 2022 odpoledne. 25 přihlášených studentských soutěžních prací z různých oborů SOČ se představilo před třemi hodnotícími komisemi složenými z členů profesorského sboru. Komise rozhodly o postupu konkrétních prací na krajskou přehlídku, tedy vybraly v každém oboru nejvýše dvě, které do celokrajského srovnání z naší školy vyšleme. Vizte Výsledkovou listinu ŠK SOČ 2022.

Poslední obhajoba soutěžní práce SOČ v oboru č. 13 Ekonomika a řízení proběhla v náhradním termínu 21. března 2022.

44. ročník SOČ probíhá v roce 2022 již prezenčně. Z důvodu nejasného budoucího vývoje v době přípravy školního kola bylo rozhodnuto o jeho online podobě. Pro soutěžící to bylo náročnější, na druhou stranu se diváků do každého z Meetů mohlo přihlásit více, než by byla kapacita kterékoliv učebny ve škole. Zejména, pokud bychom byli nuceni dodržet bezpečné rozestupy. Také potřeba mít při obhajobách nasazenou roušku u všech diváků vzhledem k tomu, že se každý do Meetu přihlásil už z domova, zcela odpadla. Nicméně doufáme a věříme, že napřesrok při 45. ročníku soutěže SOČ už bude její školní kolo probíhat bez všech omezení normálně prezenčně.

Úroveň zpracování prací i připravených prezentací k obhajobě, stejně jako jejich slovní komentář a odpovědi na otázky komise, snadno snesly srovnání s předchozími ročníky. Děkujeme všem soutěžícím za pečlivou přípravu a nasazení. Najít motivaci a věnovat se i něčemu, co není přímo povinné a nařízené, rozhodně není snadné a zaslouží to určitě uznání.

PaedDr. Helena Hantonová, předsedkyně komise č. 1
Mgr. Radka Mlázovská, předsedkyně komise č. 2
Mgr. Miroslav Soukup, předseda komise č. 3
školní garanti soutěže SOČ

Fotografie ze slavnostního vyhlášení výsledků ŠK SOČ 2022 11. března 2022 o velké přestávce ve vestibulu školy: Jan Komárek, 5QB

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Růžena Merunková

Růžena Merunková (*21. 3. 1940), vynikající česká herečka, recitátorka a dabérka, absolvovala v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Zemřel papež

20. července 1903

V Římě zemřel ve věku 93 let na zápal plic papež Lev XIII. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.