44. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKY SOČ V KUTNÉ HOŘE

44. ROČNÍK CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKY SOČ V KUTNÉ HOŘE

V Kutné Hoře se 10.-12. 6. konal 44. ročník CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKY SOČ. Hostitelem pro všechny účastníky se tentokrát stalo Gymnázium Jiřího Ortena. Naši školu reprezentovalo 7 studentů. Naším nejúspěšnějším zástupcem byl Jiří Šantavý se svou prací VLIV UMÍSTĚNÍ HNÍZDNÍ BUDKY NAD ZEMÍ NA HNÍZDNÍ PARAMETRY PTÁKŮ. Odborná porota vyhodnotila jeho práci jako čtvrtou nejlepší v oboru Ochrana a tvorba životního prostředí!

Kromě Jiřího Šantavého letos naše barvy reprezentovali: Emma Formánková, 7MA obor Zdravotnictví, Patricie Hořelicová, 4A obor Matematika a statistika, Lucie Krejzarová, 8OA obor Tvorba učebních pomůcek, didaktická technologie, Michaela Marková, 8OB obor Matematika a statistika, Aneta Večerková, 8OB obor Chemie, Benjamin Robert Williams, 4A obor Fyzika.

Přehled, jak se umístili ostatní studenti

V aule školy byla přehlídka slavnostně zahájena v pátek v 17:00 za účasti ředitele gymnázia Vladislava Slavíčka, středočeské hejtmanky Petry Peckové (ta nad akcí převzala záštitu), předsedy ústřední poroty SOČ prof. Jakuba Fischera a dalších představitelů akademické obce, státní správy na úrovni MŠMT a MěÚ. Nechybělo ani vystoupení pěveckého sboru a studentské kapely gymnázia. Samotná soutěž (prezentace a obhajoby) probíhala v sobotu. Někteří studenti představili své práce i na vystavených posterech. Výsledky byly slavnostně vyhlášeny v neděli v 11:00.

Ale toto celostátní setkání nebyla jen soutěž;  byl tu i prostor a čas prohlédnout si Kutnou Horu - v pátek probíhala Noc kostelů, do chrámu svaté Barbory a Galerie Středočeského kraje měli sočkaři vstup zdarma. Prohlídkám pamětihodností,  procházkám městem i posezení na školní zahradě přálo počasí. Všichni účastníci této akce, studenti i učitelé, navázali nové kontakty, seznámili se se zajímavými lidmi.

I když Gymnázium Bohumila Hrabala nepřivezlo žádné medaile, všichni se z Kutné Hory vrací obohaceni o nové zážitky a zkušenosti.

Pokud budeme srovnávat jednotlivé kraje, nejúspěšnější byl Jihomoravský (tam se do soutěže hlásí vždy nejvíc prací), potom Praha a třetí ten náš, Středočeský. Nejmenší zastoupení na všech úrovních měly v letošním ročníku práce v oborech Matematika a statistika a  Geologie a geografie.

Je třeba vyjádřit poděkování a obdiv za perfektní organizaci a servis učitelům Gymnázia Jiřího Ortena, dobrovolníkům z řad studentů, ale i zaměstnancům školní jídelny a v neposlední řadě uklízečkám za zajišťování čistoty a pořádku.

Atmosféra se dá těžko popsat slovy. TO PROSTĚ MUSÍTE ZAŽÍT! 

45. ročník celostátní přehlídky se příští rok koná v Plzni.

Zobrazeno: 2511x

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc.

prof. RNDr. Libor Pátý, CSc. (23. 7. 1929-11. 1. 2021), zakladatel oboru vakuové fyziky v Československu, vysokoškolský pedagog, spoluzakladatel Občanského fóra, náměstek ministra školství, od roku 2003 čestný absolvent nymburského gymnázia (v posledním ročníku byl 21. 2. 1948 vyloučen ze studia z politických důvodů)

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Mezinárodní autosalon

10. prosinec 1903

V pařížském Grand Palais byl otevřen 6. mezinárodní automobilový salon, jenž předvedl nové trendy v automobilismu.

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.