17. ročník soutěže EUROREBUS

17. ročník soutěže EUROREBUS

Studenti Gymnázia Nymburk z různých tříd se zapojili do nového ročníku zeměpisné soutěže EUROREBUS. Jsou k tomu motivováni nejen cenami, které mohou v soutěži jednotlivců, tříd a škol vyhrát, ale také jedničkami, které jim vyučující započítávají za to, že si ve svém volném čase a na počítači kromě chatování na facebooku dobrovolně rovněž najdou čas na rozšíření svých "zeměpisných obzorů". Upozorňujeme na tomto místě na jejich průběžné výsledky, které rozhodně nejsou zanedbatelné.

K dnešnímu dni se v soutěži jednotlivců v první stovce nejlepších řešitelů v rámci celé ČR (seznam obsahuje dohromady nejlepší soutežící ze všech tří kategorií) na výborném 1.-39. místě nachází nadaný student 6XA, kostomlatský rodák, Radek Novotný. V první stovce je jediným zástupcem naší školy. Se svými 2250 body spolu s dalšími 38 soutěžícími v jeho kategorii (SŠ), kteří mají stejné skóre, tabulku vlastně vede. Je nanejvýš pravděpodobné, že všechny otázky odpověděl správně a žádné body dosud neztratil. Máme radost, že naše škola získala v Radkovi důstojného nástupce svého matadora z minulých let Adama Krajčího, který na jaře 2011 maturoval.

Rovněž v průběžném pořadí školních tříd si Gymnázium Nymburk nestojí vůbec špatně. Body jednotlivců se sčítají (přesněji: započítávají se skóre nejlepších 16 řešitelů z každé třídy) a v první stovce tříd s nejvyšším součtem bodů se k dnešku nachází hned tři třídy z naší školy: 33. místo (absolutní pořadí bez ohledu na soutěžní kategorii) v rámci republiky obsadili nováčci čtyřletého studia - zástupci třídy 1A - ve své kategorii (SŠ) jsou aktuálně patnáctí. 72. místo v absolutním pořadí a 25. v kategorii SŠ aktuálně drží zástupci 6XA. Do první stovky se vešla ještě i 2SA, která je zatím na 82. místě v absolutním pořadí, což v kategorii 6. a 7. ročníků ZŠ ovšem znamená velmi pěknou 21. příčku.

Všem soutěžícím přejeme hodně vytrvalosti i štěstí, aby v soutěži dobře uspěli.

Za předmětovou komisi zeměpisu: Mgr. Miroslav Soukup

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Hana Burianová

Hana Burianová (*1986), rozená Miškovská, někdejší tisková mluvčí prezidenta Miloše Zemana, maturovala na Gymnáziu Nymburk v roce 2005.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Finská ústava

15. duben 1903

Na příkaz ruského cara Mikuláše II. byla na tři roky pozastavena platnost finské ústavy. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.