Přípravná expedice bronzových účastníků programu DofE

Přípravná expedice bronzových účastníků programu DofE

Jako každý rok v květnu začíná pro účastníky programu DofE doba expediční. Vše startuje přípravnou expedicí bronzových skupin. Obě skupiny, jedna z KA a druhá z KB, měly za úkol si naplánovat cestu do obce Tuchom. Obě skupiny začaly svou pouť na Loučeni. KB absolvovala celou trasu po červéné značce, KA začala na žluté a dokončovala po červené. Obě skupiny si postavily stany, uvařily teplé jídlo a večer strávily u táboráku. 

Expedice DofE

V pátek ráno začala naše první expedice. Vyrazili jsme s batohy na zádech autobusem z Nymburka do Loučeně. Odkud jsme již dále pokračovali pěšky, nejprve po naučné stezce ke studánce a dále přes Jabkenice, Svatojiřský les, Seletice až do našeho cílového místa, na chatu paní učitelky Martínkové v Tuchomi.
Cesta se obešla bez vážných komplikací. Dokonce jsme na místo oběda dorazili s hodinovým náskokem, něž bylo plánováno. Potom co jsme dojedli, jsme opět vyrazili za naším cílem. Po cestě jsme vedli rozhovor o maturitách, do kterého jsme se všichni tak zabrali, až jsme přehlédli odbočující červenou značku a pokračovali rovně. Naštěstí jsme ji potom opět našli, ale cestu jsme si o pár kilometrů protáhli.
Po příchodu na chatu jsme postavili stany a chvíli si jen užívali, že máme volno. Kluci zatím nachystali dříví na oheň. Potom jsme se pustili do vaření těstovin k večeři. Část naší první dávky sice při slévání skončila na zemi, ale naštěstí nám těstoviny ještě zbyli, a tak jsme si dovařili další. Pak už jsme jen chvíli pobyli u táboráku, kde jsme opekli pár buřtů a topinek.
A šli jsme nabrat sílu na další den.
Ráno jsme posnídali ovesnou kaši a sbalili stany. Pak už nás čekaly jen 4 km na nádraží v Rožďalovicích, odkud jsme vyrazili vlakem zpět do Nymburka. Kde jsme v 11 hodin dopoledne úspěšně naši expedici uzavřeli. 
Expedici bych zhodnotila velmi pozitivně a myslím, že jsme si ji všichni velmi užili. Rádi bychom ještě poděkovali panu Otradovskému a paní Martínkové, že nám tuto expedici umožnili a byli po celou dobu velmi ochotni s čímkoli pomoci.

za KB Anna Hířová

 

Naše expedice začala 19.5. v Nymburce na hlavním nádraží. Autobusem jsme dojeli na Loučeň a odtud jsme pokračovali po žluté trase přes Mcely až do Seletic, kde jsme přešli na červenou trasu. V Seleticích jsme se také potkali s kvartou B, se kterou jsme se poté potkávali pravidelně. Pozdní odpoledne jsme došli do Tuchomi. Postavili jsme stany a uvařili si jídlo.
Večer na nás čekal táborák. Opekli jsme si buřty a topinky. U táboráku jsme byli dlouho do noci a sledovali noční oblohu.
Další den jsme museli všechno složit a okolo desáté jsme vyrazili do Rožďalovic. Naši expedici jsme zakončili v cukrárně na rožďalovickém náměstí.
 
za KA Kateřina Marhoulová

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvovala v roce 1941 s rodným příjmením Leišová.

Narodila se 19. 1. 1922 ve Všejanech a zemřela v r. 1985 v Praze.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

A. Balfour

8. červenec 1903

Německé listy citovaly řeč britského ministerského předsedy Arthura Balfoura: 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.