Okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií.

Okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií.

V pátek 19. 4. 2024 se v hale ZŠ Komenského v Nymburce uskutečnilo okresní kolo ve volejbale chlapců a dívek ze základních škol a víceletých gymnázií. Naši školu reprezentovala dvě družstva dívek. Družstvo A obsadilo 2. místo.

Turnaj dívek se hrál ve dvou čtyřčlenných skupinách na jeden vítězný set do 25. Vítězové skupin postoupili do finále a druhé týmy ze skupin se utkaly o 3-4 místo. Tyto zápasy se hrály na dva vítězné sety do 20.

Do dívčí skupiny A nastoupily tyto týmy:

Gymnázium B. Hrabala Nymburk A

 Semice

Gymnázium JP Poděbrady

 Komenského Lysá nad Labem

 

Do dívčí skupiny B nastoupily tyto týmy:

Gymnázium B. Hrabala Nymburk B

ZŠ  Juventa Milovice

 Komenského Nymburk

 Tyršova Nymburk

 

Naše družstvo A, ve kterém hrály tyto studentky: Zuzana Zbejvalová, Laura Helbichová, Ema Hérová, Vendy Sedlatá, Rachel Vandasová, Josefina Čapková, Klára Magadová, Anna Spudichová a Aneta Laštovičková, jasně vyhrálo všechny zápasy ve skupině a zaslouženě postoupilo do boje o 1. místo. Ve finále proti ZŠ Komenského v Nymburce se nám nepovedl vstup do prvního setu a nepomohl už ani velmi solidně odehraný konec setu a děvčata prohrála. Druhý set byl z naší strany velmi bojovný a bez chyb. Díky tomu jsme celkem jasně zvítězily. I ve třetí zkrácené hře se nám zpočátku velmi dařilo. Dostaly jsme se do vedení 9:7, ale nepodařilo se nám dát ten poslední rozhodující desátý bod, a se tak vítězem celého turnaje stala děvčata ze ZŠ Komenského v Nymburce. Velkou roli na skvělém výkonu dívek z A týmu měla i Adri Benešová, která je skvěle koučovala.

 

 

Družstvu B ve složení: Ema Zelinková, Anna Němcová, Emma Kořínková, Kája Vrbacká, Ines Maria da Silva, Kačka Hejnová a Maruška Hubáčková, se bohužel nepodařilo vyhrát ani jeden zápas, ale všechna utkání byla velmi vyrovnaná. Vzhledem k tomu, že většina z nich je ještě v primě, tak věřím, že v příštím roce už svým soupeřkám dokáží vzdorovat daleko lépe.

Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Jan Jelínek

Jan Jelínek (*19. 7. 1940), spisovatel, novinář, dokumentarista, režisér Československých filmových týdeníků, absolvoval na nymburském gymnáziu v roce 1957.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Přednášky Mánes

28. duben 1903

V Praze se konala první z cyklu přednášek, jež se zabývaly principy tvorby a současnými uměleckými názory. 

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
24.04.2024

Celé čtvrteční dopoledne bude pro návštěvníky připraven ve škole i mimo ni doprovodný program mezinárodní konference Bohumil Hrabal neidylický. Pro návštěvníky konference, pro studenty naší školy i studenty z blízkých gymnázií se tak skýtá možnost podívat se na program, který si k výročí 110 let od narození pana spisovatele připravili žáci a učitelé naší školy!

 

 

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.