LVVZ 4KB+3TB

LVVZ 4KB+3TB

Počasí a nádherné azuro spolu s tlustou pokrývkou prachového sněhu vytvořily skvělé podmínky pro lyžování.

V pátek 18. ledna odjely třídy 4KB a 3TB v doprovodu pí. prof. Weissové, pana prof. Mokrého a instruktora Matěje Vodičky na lyžařský výcvik. Počasí nám přálo a nádherné azuro spolu s tlustou pokrývkou prachového sněhu vytvořily skvělé podmínky pro lyžování.

Část studentů však podcenila podmínky a na sjezdovkách narazili do různých překážek od stromů a jiných lyžařů až po výstražné cedule ZPOMAL. Někteří další účastníci kurzu zase podlehli zvýšené fyzické aktivitě a snížené venkovní teplotě a onemocněli. Všichni jsme však byli pod odborným dohledem doktora Weisse, tudíž se nám všem podařilo přežít, přestože pár z nás odjelo domů předčasně.

Na tolik oblíbený celodenní výlet na běžkách vyrazili studenti rozdělení do tří skupin ve středu. Několik nejvíce nemohoucích sice zůstalo na chatě a v takto vzniklém volném čase obstaralo nákup potravin do kuchyně. Přesto se však na celodenním výletě přihodila jedna velice úsměvná příhoda. Jedné z našich běžkařek totiž zamrzla běžecká bota ve vázání a i přes pomoc dvou ochotných kolemjdoucích se jí nepodařilo nohu vyprostit, když to při náročnějších sjezdech potřebovala. Musela se tedy nakonec spokojit s chůzí v ponožce, na které měla navlečenou rukavici.

Přesto však myslím můžeme náš „lyžák“ označit za úspěšně ukončený.

Alena Pustá ve spolupráci s Justýnou Andrlovou, která laskavě zapůjčila blok a propisku, a Petrou Kameníkovou, která vymyslela první větu

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. PharmDr. Anetta Härtlová, Ph.D.

Prof. PharmDr. Anetta Härtlová, Ph.D. (*1982), imunoložka, molekulární bioložka, vědkyně v oboru molekulární medicíny, vedoucí samostatné výzkumné skupiny na Institutu biomedicíny univerzity ve švédském Göteborgu, absolvovala nymburské gymnázium v roce 2000.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Dreyfus odhalení

6. dubna 1903

Nová odhalení v Dreyfusově procesu: 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
05.06.2024

V sobotu 25. května se uskutečnil letošní ročník Nymburského Majálesu, pořádaného Studentským Parlamentem. 

Přípravy probíhaly až na pár patálií v poklidu a díky pomoci Nymburského kulturního centra byla letošní počáteční účast nesrovnatelně lepší než minulý rok. Kapely se střídaly jedna za druhou a program příjemně utíkal až do té doby, kdy začalo pršet...

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.