První letošní lyžařský kurz

První letošní lyžařský kurz

2.1. bývá již tradičně počáteční den lyžařských kurzů pro oktávy a ani letošek nebyl výjimkou. A tak jsme se toho dne po poledni sešli před školou a vyrazili do Rokytnice užít si náš poslední lyžařský kurz na této škole.

Obavy nám trochu dělalo počasí, protože celý týden před naším příjezdem se teploty držely nad nulou a ani výhled do následujících dnů nebyl nijak pozitivní. Vliv nadprůměrných teplot byl znát hned po příjezdu, když bylo vidět mnoho zelených míst. Naštěstí se však podařilo zachovat provoz skiareálu a my tak mohli hned další den vyrazit sjíždět Lysou horu. Protože ale celý den mrholilo, šlo se výjimečně lyžovat i odpoledne, protože by podmínky pro běžkování nebyly ideální. Další den byl na řadě celodenní výlet. Přibližně dvě třetiny kurzu vyrazily na skialpech, zbytek zvolil běžky. Po příjezdu lanovkou na Lysou horu jsme se po chvíli oddělili, zatímco skialpinisté pokračovali na Labskou boudu, běžkaři vyrazili na Dvoračky. Po obědě na Labské boudě nastala pro skialpinisty ta pravá výzva popasovat se s pravým a nepříjemným horským počasím, kdy vál silný protivítr, který spolu se sněžením vytvářel velmi nepříjemné podmínky. Poté jsme si však mohli vychutnat první sjezd dolů a o trochu lepší počasí. Po dalším krátkém stoupání jsme mohli znovu sundat stoupací pásy a vyrazit dolů do Rokytnice vrátit skialpy. Třetí den známý pod přízviskem kritický nebo krizový proběhl tak jako obvykle. Dopoledne se jezdilo na lyžích, odpoledne bylo volné, a tak ho mnozí využili k nákupům ve městě případně odpočinkem na chatě. V sobotu byly konečně podmínky, aby denní program byl takový, jaký bývá na kurzech běžný. Dopoledne opět lyžování a odpoledne běžky, na kterých se šla již tradiční trasa do Studenova a pro ty rychlejší až směrem k Čertově hoře. Další den nás již čekalo balení a úklid a pro zájemce poslední lyžování. A tak skončil náš poslední lyžařský kurz z pozic studentů, který si všichni i přes částečnou nepřízeň počasí velmi užili.

 


Aktuální informace

24.04.2024

Beseda s absolventkou školy proběhne v Městské knihovně Nymburk 6. 6. 2024 od 17.30 hodin.

21.04.2024

se konají v pondělí 29/4:

-17:30-18:00 hod
schůzky v učebnách
-18:00-19:30 hod
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D.

Prof. JUDr. Zdeněk Kühn, Ph.D., LL.M., S.J.D. (*8. 10. 1973), soudce Ústavního soudu ČR, profesor teorie práva na PrF UK v Praze a vůbec první Čech, který dosáhl prestižního titulu doktor právních věd (S.J.D.), maturoval na naší škole v roce 1992.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Svaz českých lyžařů

21. listopad 1903

V Jablonci nad Jizerou byl založen Svaz českých lyžařů.

Nejčtenější

13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
10.04.2024

V pondělí 8.4. se konal tradiční florbalový turnaj pro žáky vyššího gymnázia. Celkem dvanáct týmu bylo rozděleno do tří skupin po čtyřech. Tam se utkal každý s každým, do čtvrtfinále postupovalo 8 nejlepších týmů. K vidění bylo velké množství vyrovnaných zápasů, některé týmy příjemně překvapily, jiné naopak nečekaně zklamaly.

celý článek
14.04.2024

I v letošním školním roce nejsou naši francouzštináři ochuzeni o spolupráci s partnerskou školou v burgundském Louhans. Na podzim jsme na návštěvu vyrazili my a v týdnu od 7. do 12. dubna jsme si role vyměnili a naše škola hostila skupinu 16 francouzských studentů.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.