LVVZ č 1 2022 – stopou bahnitou i zasněženou

LVVZ č 1 2022 – stopou bahnitou i zasněženou

Pro lyžaře neexistuje větší pohroma, než vytrvalý déšť! To si v praxi ověřili studenti na prvním lyžařském kurzu v Rokytnici nad Jizerou.  Nic ale není tak hrozné a ještě že na světě existují zázraky!

V neděli 2. ledna 2022 vyrazila skupina studentů 7MB a 4.A na hory. Byť byla sněhová situace během Vánoc příznivá, vytrvalý déšť okolo Silvestra, hodně podmínky pro lyžování pozměnil. 

Při našem příjezdu sníh mizel a zůstával jen ten uměle vytvořený. Ten nám naštěstí posloužil první dny pro základní výcvik na běžkách. Jak dny v týdnu kurzu přibývaly, začalo se výrazně k lepšímu, počasí měnit. Od středy začalo mrznout a nepřestalo do našeho odjezdu.  Navíc začalo sněžit a tak se bahenní kurz započal proměňovat na jiskřivě zasněžený! Bohužel vysněné množství  přírodního sněhu pro spuštění lanovek a vleků chybělo a tak se opět spustila sněhová děla a zasněžovalo se na 120%. To nám umožnilo se svézt i v další dny na běžkách a na samý závěr kurzu i na sjezdovkách!

Sice nás počasí potrápilo, ale atmosféra na kurzu a všechno to hezky, společně prožité, vše vyvážilo!

Společenské hry a soutěže na herně i na lyžích, promítání filmů, oslava 18. narozenin Elišky, společné výlety do okolí, budíčky i večerky. To vše nás spojovalo a dalo úžasnou atmosféru kurzu!

Poděkování náleží všem studentům prvního kurzu za hezký, kamarádský přístup, panu kuchaři Karlu Palmovi za výtečnou kuchyni a mým kolegyním, prof. Evě Svěcené a prof. Janě Linkové, za velkou pomoc s organizací celého kurzu!

Všem velké DÍKY!

Michal Hrstka – vedoucí kurzu

 

 

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1954.

Absolvoval Právnickou fakultu Karlovy univerzity v Praze se zvláštní specializací na mezinárodní právo.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Nafukování trustů

Americký Kongres schválil zákon omezující tzv. nafukování trustů tím, že rozšiřování trustů podléhá rozhodnutím generálního prokurátora. 

Nejčtenější

27.06.2024

Pod záštitou vzdělávací organizace Agora CE se studenti výtvarné výchovy ze dvou tříd sext stali uličníky. Umělci, kteří jim zprostředkovávali půlroční projekt zaměřený na proměnu veřejného prostoru poblíž školy, byli Tomáš Roček, Filip Novák a za Agoru Tereza Konrádová.

celý článek
27.06.2024

Tradičním FINAL FOUR vyvrcholila letošní streetová liga. Na rozdíl od předešlých let nabídly všechny 4 zápasy relativně vyrovnanou podívanou, která vyvrcholila finálovým zápasem (Basketéři bez brčeků - Kubátovy kočičky 20:18), jež rozhodl v úplném závěru svým nájezdem Arsen Gevorkyan a spolu s Oskarem Palovčíkem a Hynkem Karamonem, tak mohli z rukou trojnásobného vítěze Jirky Szity převzít pohár pro vítěze. Poděkování si ale zaslouží všech 11 týmů, které se do soutěže přihlásily a pevně věřím, že si své příznivce na hřišti či v hledišti streetová liga najde i v příštím roce, kdy bude na programu již 22. ročník.

celý článek
28.06.2024

Poslední den školního roku dorazila skvělá zpráva z Francouzské aliance v Pardubicích, kde naši studenti konali na začátku června jazykové zkoušky DELF.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.