Kurz ekolologické výchovy v Krásensku 2012 - první reportáž!

Kurz ekolologické výchovy v Krásensku 2012 - první reportáž!

V pondělí 4. 6. 2012 jsme se vydali na EKOkurz do Krásenska. Na sraz jsme dorazili s objemnými batohy a plni očekávání. Cestovali jsme vlakem a při přestupech jsme naštěstí nikoho neztratili.

Při příjezdu na Rychtu jsme byli příjemně uvítáni a ubytováni. Po obědě jsme měli soutěžní program, který spočíval v běhání po chatě a hledání informací. Výherci se podepsali na výherní pamětní listinu. Další aktivitou, kterou pro nás připravili byly doteky přírody. Mohli jsme si „pohladit“ plazy, které zde chovají, jako např. gekončíky, chameleóna a korálovku Kleopatru. Po devatenácté hodině jsme absolvovali orientační běh okolo vesnice. Vyhrál tým se jménem "Ztraceni" s nejlepšími odpověďmi a zároveň nejlepším časem 39 min.

V úterý na nás čekal celodenní výlet, který byl bohužel zkrácen nepříznivým počasím. Překročili jsme hranici Moravského krasu a zastavili se u Klímových závrtů. Následně jsme dosti bahnitou cestou došli k čističce odpadních vod, kterou zde nazývají „Kofola“.

Pokračovali jsme v cestě do neznáma. A náhle jsme se ocitli v obci Rudice. V Rudici jsme si prohlédli větrný mlýn v holandském stylu a vyslechli si něco o zdejších kamenech. Po krátkém občerstvení jsme pokračovali cestou do lomu. V lomu jsme se trochu zdrželi a hledali bílé blýskavé kameny. Pár našich spolužáků si rozbilo úsměv, ale byla to krátkodobá újma. Zbytek výletu jsme strávili v jeskyni, která měla druhý východ směrem nahoru a polovina naší třídy to vzala jako výzvu. Vrátili se nám celý promočení a od bahna. Déšť stále neustupoval, a proto jsme se vrátili na autobus. Jako náhradní program byla společenská hra.

Napsaly: Mackovčinová, Latislavová, Hornová (4KB)

Fotogalerie z ekokurzu:

den první

http://michal-hrstka.rajce.idnes.cz/Ekologicky_kurz_GNBK_-_pondeli_4.6.2012/

den druhý

http://michal-hrstka.rajce.idnes.cz/Ekologicky_kurz_GNBK_-_utery_5.6.2012/

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1950.

Narodil se 12. 5. 1931 v Zábrdovicích u Křince. Obecnou školu navštěvoval od r. 1937 v Křinci.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Smrt malíře Whistlera
17. červenec 1903

V Chelsea zemřel týden po svých 60. narozeninách anglický malíř a grafik James McNeill Whistler. 

Nejčtenější

26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
25.03.2024

Na dvě hodiny se učebna č. 73 proměnila v soudní síň, kde studenti právního semináře předvedli své dovednosti v simulovaném soudu z trestního práva. Projekt, na kterém naše gymnázium spolupracuje s Právnickou fakultou UK, dal studentům možnost prozkoumat právní systém z první ruky a zároveň rozvíjet kritické myšlení a rétorické schopnosti.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.