Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

Když si pro nás v pátek 10. září 2015 přijel autobus, který nás měl dopravit do Rokytnice, prožívali jsme směsici pocitů - nervozitu, zvědavost, nadšení a vzrušení. Čekal nás totiž adaptační kurz.

Cesta proběhla bez problémů a my asi po dvou hodinách zastavili na parkovišti asi 1,5 km od chaty, do níž jsme se vypravili pěšky s krosnami na zádech. Po zdolání kopce jsme konečně dorazili do cíle.

První večer jsme si zahráli seznamovací hry a vyšlápli si prvních pár kopců. A když jsme schopni si co nejrychleji spojit tváře se jmény spolužáků, mohli jsme se vrhnout na ukázky ideálního rande v podání našich párů. Za týmy „Tvoje máma“ Áda a Martin, „Niggas“ Kristýna a Felix, „Akatsuky“ Marek a Kuba a „Mario“ Marie a Vojta.

Druhý den dopoledne jsme vyrazili do Rokytnice. A abychom těch kopců neměli málo, odpoledne jsme vyrazili na výšlap na Dvoračky, kde kromě krásného výhledu byla k vidění do zelenobílé barvy laděná svatba. Večer jsme se vrhli na další várku zajímavých her a v noci strašidelnou noční hru.

Třetí den jsme nadšeně vyrazili do lanového centra kousek pod chatou. Odpolední hodiny jsme trávili na louce za chatou, kde jsme opět hráli hry, a to jak na přemýšlení, tak na pohyb. Jednoznačně nejlepší byl náš prvotřídní debatní kroužek!

Čtvrtý den byl konečný, tedy čistě úklidový. A tak jsme po náročném uklízení, zametání a vytírání vyrazili na autobus směr Nymburk.

Celý víkend jsme si moc užili, a jsme rádi, že jsme měli instruktory Martina Turka a Domču Tanglovou, kteří nám připravili báječný program na téma „Kdo přežije“. Stejně tak se nám moc líbil náš profesorský doprovod v podání třídní paní profesorky Vladimíry Kolbabové a paní profesorky Marie Stojarové.

Autorka: Michaela Hankeová

Zobrazeno: 7351x

Aktuální informace

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1947.

Narodil se 25. 6. 1928 v Praze. Dětství a mládí prožil v Nymburce, ve vile na Zálabí v bývalé ulici Tomáše Černého (dnes Kolínská ulice).

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
13.04.2024

Ve středu 10. dubna jsme ve složení Honza Kopeček (6XB), Anna Hířová, Štěpán Soulek a Mikuláš Vodenka (5QB) brzy ráno vyrazili do Prahy na VŠCHT na krajské kolo chemické olympiády kategorie C.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.