Exkurze Dobrovice
Ve středu 23.10. se, jak už je na našem gymnáziu dlouholetou tradicí, naskytla studentům 3. ročníku příležitost navštívit cukrovar v Dobrovici. Ten je jedním z pouze 7 funkčních cukrovarů u nás.
Vystrojeni do speciálních ochranných obleků, jsme si během 1,5 h dlouhé, komentované prohlídky prošli areál. Dozvěděli jsme se například, co všechno se musí udělat, aby z dovezené cukrové řepy vznikl všem tak známý cukr; které ostatní produkty při výrobě vznikají a jak se využívají; o řepné kampani a mnoho dalšího. Na konci naší exkurze byla pro gurmány z našich řad připravena i ochutnávka jednotlivých produktů z procesu výroby cukru. I přes specifický zápach v areálu cukrovaru a jeho poměrně velkou vzdálenost od vlakového nádraží, jsme si všichni exkurzi užili a děkujeme pedagogickému doprovodu, paním profesorkám Stojarové, Švehlové a Kolbabové a panu profesorovi Rossimu, za zajímavou zkušenost.
Studenti 7MA