Exkurze do Drážďan

19.12.2012
Exkurze do Drážďan

Vánoce, Vánoce přicházejí! O tom se 19. 12. 2012 přesvědčili i studenti 3A a septim, ale také paní profesorky Hanlová, Weissová a Haníková, když společně vyrazili do Drážďan. Hlavním cílem bylo muzeum hygieny, které nám poodhalilo taje lidského těla.

Výstava, která je zpracována moderní a zábavnou formou, nás provedla vývojem člověka od početí až po stáří. Na výstavě však museli všichni zapojit své myšlení a vzpomínat na slovíčka, která jsme se naučili v hodinách němčiny ve škole, protože celá výstava byla pochopitelně v němčině. Na výstavě se celá výprava zdržela asi dvě hodiny a poté přišlo to, na co se všichni tolik těšili!

Vánoční trhy v Drážďanech jsou jedny z těch oblíbených a hojně navštěvovaných. Po biologické části exkurze jsme se tedy „pěškobusem“ přesunuli do historického centra města, kde nás paní profesorka Haníková v rychlosti seznámila se zajímavými místy v Drážďanech a doporučila nám památky, která stojí za návštěvu.

Nebudu se držet zkrátka a odvážím se napsat, že VŠICHNI si na pověstných vánočních trzích koupili nějakou tu německou specialitu. Bratwurst, Currywurst, Stollen, Punch či jen různé druhy ovoce v čokoládě, to vše je jen zlomek toho, co přátelští a ochotní stánkaři na trzích nabízejí. Spousta z nás prostě podlehla a lahůdkám neodolala.

Myslím si, že trhy se líbily nám všem a že jsme všichni nasáli tu pravou vánoční atmosféru. Drážďany jsou okouzlující město a jistě se sem řada z nás za nějaký čas vrátí! Tedy aspoň já to plánuji! Teď už jen dvakrát do školy a VÁNOCE JSOU TU!

Tímto chci popřát všem spolužákům, profesorům a ostatním krásné svátky a šťastný vstup do Nového roku! Ať si Vánoce a celé prázdniny užijeme aspoň stejně tak jako jsme si to užili v Drážďanech!

Aktuální informace

26.06.2024

Během školních prázdnin je jako úřední den stanoveno pondělí od 9.00 do 11.00 hodin.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

MUDr. Jiří Vokněr

MUDr. Jiří Vokněr (12. 5. 1931-29. 5. 2018), lékař, mistr světa v rychlostní kanoistice, olympionik a vodní skaut, maturoval na naší škole v roce 1950.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Lyžařské závody

únor 1903

Ve Vysokém nad Jizerou se konaly lyžařské závody za účasti mnoha zahraničních závodníků. 

Nejčtenější

08.06.2024

„Jednou sám vidět je lepší než stokrát slyšet.“  ˇPraví jedno japonské přísloví a my na konci vlastního kurzu, můžeme potvrdit, že to pravda jest!

Kurz ekologické výchovy pro studenty biologického semináře započal v pondělí 3. června 2024 a během týdne jsme měli možnost poznávat zajímavá místa na Nymbursku.

celý článek
04.06.2024

V návaznosti na projektové dny spojené s Bohumilem Hrabalem probíhala ve škole také soutěž filmových plakátů. Plakáty k filmu Skřivánci na niti tvořili studenti výtvarné výchovy tříd vyššího gymnázia a můžete je shlédnout ve foyer školy.

celý článek
07.06.2024

V pátek 7.6. se konal již 19. ročník štafetového běhu O pohár ředitele školy. Běžecký závod pořádáme vždy v květnovém či červnovém termínu v okolí hotelu Ostrov. Žáci nižšího gymnázia absolvují 4x 550m okruh, vždy v kombinaci dvou dívek a chlapců. Starší studenti vyššího gymnázia absolvují dvojitou porci, tedy 4x 1100m. Do letošního závodu zasáhlo celkem 9 týmů nižšího gymnázia a 5 týmu gymnázia vyššího. 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.