Dofáci pomáhají Mikymu

Dofáci pomáhají Mikymu

Minulý týden v sobotu 1.6. pořádala Hotelová škola v Poděbradech School Food Festival. Mezi stánky různých firem a prodejců se objevil také stánek, který představoval program DofE, ale také v něm prodávali účastníci tohoto programu z HŠ a naší školy své výrobky, výtěžek z prodeje věnovali Mikymu, který navštěvuje speciální školu v Poděbradech.

 

Za naši školu se zapojila pětice studentek, které se účastní programu DofE a v rámci své aktivity talent zvolily vaření. Eliška Šafrová upekla kokosové cukroví, Alena Pustá hrudky, Kateřina Příbramská marcipánové a slané muffiny, Tereza Holečková bezlepkové muffiny a taštičky a Jarča Mrázová slané tyčky z listového těsta.

 

Naše děvčata, až na Jarču, se bohužel nemohla zúčastnit přímo prodeje svých výrobků. V pondělí 3.6 jsme dostaly skvělou a skoro neuvěřitelnou zprávu o výsledku sbírky od koordinátorky programu DofE na HŠ:

 

moc a moc děkujeme za úžasné dobrůtky, které jste nám poskytly. Lidé si je chválili a vraceli se pro přídavek.

Hned po SFF jsme peníze spočítali a vyšlo nám úžasných 9.470, - Kč. 

 

Myslíme si ale, že bychom mohli a chtěli vybrat ještě více, a tak jsme sbírku zatím ještě neuzavřeli. Zbyly nám ještě nějaké sušenky (ale asi jen 20 a 15) a tak se je tento týden pokoušíme doprodat na školním baru. Také jsme se domluvili, že já zítra na učitelském aktivu, který každý týden máme, vyzvu ještě kolegy, kteří by chtěli přispět a zatím neměli příležitost (máme také keramiku, která zbyla). No a příští úterý (11. 6.) bychom sbírku uzavřeli.

 

Potom by bylo príma, kdybychom se všichni mohli sejít a peníze společně ve speciální škole předat. Co vy na to? Hodil by se vám nějaký termín příští týden? Třeba hned toho 11. 6.? Přijeli byste na předání?

 

Ještě jednou moc děkujeme a těšíme se na vás,

 

Lenka

 

Celková suma po doprodání všech výrobků se vyšplhala na 10 270, - Kč

 

Na předávání sbírky do Poděbrad, bohužel nemohly odjet Kačka, Jarča a Alena, ale my zbývající jsme se mohly osobně setkat s Mikym, jeho maminkou a malou sestřičkou Helen. Také jsme díky tomu zjistily o něm více, jeho rodina pochází z Barmy, má pět sourozenců, trpí svalovou dystrofií a jeho zdravotní stav se stále zhoršuje. Loni byl ještě schopen se pohybovat sám, nyní to zvládá jen s pomocí druhých. Rád by odpoledne navštěvoval školní klub, který si musí hradit každý sám, protože už patří mezi starší žáky, kterým ho nehradí škola, ale jeho rodina na to nemá dostatek financí.

Pak jsme se spolu se studenty a studentkami z HŠ a jejich učitelkami vydali na prohlídku speciální školy. Mikyho paní učitelka nás provedla speciálními učebnami, které jsou přizpůsobeny specifickým potřebám jejich žáků. Dostali jsme se do tělocvičny, relaxační místnosti, do obývací místnosti, kde se starší žáci připravují na život: vaří , perou, žehlí apod., setkali jsme se se žáky školy, obdivovali jsme učitelky, které vytvářejí ve škole skvělou rodinnou atmosféru a jsou hrdé na svoji práci. Odcházeli jsme všichni s odhodláním, že tato návštěva nebyla naše poslední, že se pro tyto žáky v budoucnosti pokusíme opět něco podniknout.

Chtěla bych poděkovat všem pěti kuchařkám, které připravily ty dobroty, a taky Simče Votočkové, Lindě Murčové, Idě Pávové a Kačce Kopecké, které pomáhaly s přípravou prezentace všech výrobků na SFF.

Zobrazeno: 7670x

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Absolvoval v roce 1919.

Krátce působil jako učitel na Mladoboleslavsku. Kolem r. 1922 byl posluchačem Vojenské akademie v Hranicích.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Závod motorových člunů

11. červenec 1903

Konal se první závod motorových člunů na světě na 13,6 km dlouhé trati Royal Cork Yacht Clubu od sídla klubu v Corku do Glamire v Irsku.

Nejčtenější

28.02.2024

FOTOGALERIE Z BESEDY (Z FB MĚSTSKÉ KNIHOVNY)

Na letošní třetí alumni besedu jsme přizvali absolventa gymnázia z roku 1994. Je jím Mgr. Pavel Snítilý, archeolog a zástupce ředitele Městského muzea v Čelákovicích. V nymburské knihovně ve čtvrtek 29. února 2024 nám od 17.30 hodin popíše mj. moderní archeologické metody v besedě nazvané: Archeologie pod vaším domem?

celý článek
23.02.2024

Milým osvěžením vzdělávacího programu univerzity 3. věku se stala čtvrteční přednáška „naživo“. Běžně se studenti univerzity 3. věku scházejí u on-line přednášek a každé setkání s přednášejícím je proto výjimečnou, slavnostní událostí. Mezi seniory zavítal tentokrát Mgr. Zdeněk Hazdra, Ph.D., dlouholetý ředitel Ústavu pro studium totalitních režimu, který instituci řídil od roku 2014 do roku 2022. ÚSTR je instituce určená k vědeckému zkoumání a objasňování éry obou totalitních režimů v Československu, komunismu a nacismu.

celý článek
26.02.2024

S velkou radostí oznamujeme úspěch Eduarda Fusse - 3. místo na klání prací s dopravní tématikou v soutěži o Cenu děkana Fakulty dopravní ČVUT 2024. Blahopřejeme.

Nechme promluvit o soutěži samotného Edu z 8OB:

"Dne 23. 2. 2024 jsem měl příležitost se s mou dopravně zaměřenou maturitní prací zúčastnit se 16. ročníku ceny Děkana Dopravní fakulty ČVUT v Praze. Zmiňovaná soutěž je určena pro jednotlivce, ale i dvoučlenné týmy z odborných středních škol a gymnázií."

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.