Cvičná expedice DofE

07.05.2019
Cvičná expedice DofE

Dne 7. května 2019 jsme my, žáci kvarty B, vyrazili na cvičnou expedici do Oskořínku. Na místě jsme se rychle zorientovali a po skupinové fotce se vyrazilo na cestu. 

Každý tým potřebuje nějakého maskota a náš nebyl výjimkou, jako symbol týmu posloužil reflexní dopravní kužel, který ke všeobecnému překvapení Kuba přinesl. Na začátku cesty jsme byli trochu zmateni jedním velmi milým pánem, protože když jsme mu odpověděli na jeho otázku, kam jdeme, což bylo do Tuchomi, tak prý, že jdeme špatným směrem. Na moment zavládlo mírné zmatení, ale za chvíli se vše objasnilo. Špatně se samozřejmě nešlo, jen šlo o takové to trasové nedorozumění. Vzdušnou čarou byla Tuchom opravdu na druhou stranu, ale my jsme šli takovým obloukem. Cesta ubíhala rychle, nálada na skvělé úrovni, a to i když jsme se brodili řepkovým polem, které nám dosahovalo až po ramena. Tuto část cesty si užívali zejména Adam a Ondra, kteří se na řepku těšili celou cestu. Během cesty jsme zvládli třeba i hrát softball s tenisákem a kuželem. Po mnoha strastiplných hodinách nošení tun hmoty na zádech jsme konečně dorazili do Tuchomi, překvapivě i v plném počtu. Stany jsme měli za chvilku. K večeři jsme si uvařili těstoviny s kuřecím masem a kečupem vcelku bez problémů a výsledný produkt chutnal úžasně. Nutno dodat, všechny suroviny byly koupené v Penny. Ráno jsme před snídaní muselivzbudit naše spáče,což se podařilo jedině rozebráním stanu nad jejich hlavami a vysypáním ven. Hodili jsme do sebe pár buchet, také z Penny, do batohů zase naše věci a vyrazili jsme na vlak do Rožďalovic. Někteří málem zabloudili v lese při sbírání kvítí, ale do stanice jsme dorazili v plném počtu.

Členové týmu: Kateřina Pokorná, Petra Kameníková, Sabina Kadeřábková, Lukáš Wild, Jakub Galuščák, Adam Haluška, Ondřej Jakubal

https://photos.google.com/share/AF1QipPlN8k6UEor0ymnxPv-Y-SQsvDZ9PkMwcsIBOeA_BTe-qjR7XYXax_re9iqXiJFtw?key=WmVOUlR4U0N1UHJfUEpMbjRTR2VIX2JxUlNCeGRB

 

Zobrazeno: 5652x

Aktuální informace

08.04.2024

Upozorňujeme uchazeče, že administrace úvodní přijímací zkoušky z matematiky začíná vždy v 8.30.

Naplánujte si svůj příchod do školy mezi 8.00 a 8.25. Příchod po 8.30 nemůžeme akceptovat z důvodu regulérnosti zkoušky.

Celý článek
06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

doc. RNDr. Noemi Čeřovská, CSc.

Doc. RNDr. Noemi Čeřovská, CSc., (*18. 12. 1953), imunoložka, viroložka botanička a biochemička, bývalá dlouholetá vedoucí Laboratoře virologie Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR, absolvovala na nymburském gymnáziu v roce 1973 ještě pod svým dívčím jménem Noemi Nováková.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Výstava nezávislých

20. březen 1903

Na výstavě Nezávislých v Paříži byla mj. vystavena i díla Henryho Matisse, Andrého Deraina, Maurice de Vlamincka aj. 

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.