Bronzová expedice: Herbář z Kokořínska

Bronzová expedice: Herbář z Kokořínska

Asi týden před expedicí jsme se dozvěděli, že s námi pojede ještě slečna z jiné školy, což bylo skvělé, protože jsme tak poznali někoho, koho bychom jinak neměli šanci potkat.

Samotná expedice započala v Lysé nad Labem, odkud jsme se dopravili vlakem do Liběchova. Cesta utekla rychle, byť jsme se báli, že naše krosny zavalí nevinné spolucestující. Hned na začátku jsme se několikrát ztratili, navíc počasí se nemohlo rozhodnout, jestli má pršet nebo svítit sluníčko. Nakonec po namáhavém výstupu jsme dorazili k Čertovým hlavám. Odtud už to bylo z kopce a pak po rovině, takže nám cesta rychle ubíhala. Mohli jsme díky tomu sbírat květiny do herbáře, který byl tématem naší expedice a zároveň dělat časté zastávky na jídlo.

Noc jsme strávili pod převisem. Ještě před tím jsme si k večeři uvařili párky a polévku a dlouho do noci jsme si povídali.

Druhý den jsme museli dojít pro vodu a pak už jsme vyrazili na cestu. Až na velmi namáhavý výstup na Pokličky (kdo tam dal tolik schodů?) byla cesta opět pohodová. Těsně před Mšenem, které bylo naším cílem, jsme se zastavili na oběd. Uvařily jsme si špagety. Pak už jsme pokračovali do Mšena a po ukončení expedice si v místní cukrárně za odměnu koupili sladké zákusky.

Jsme rády, že jsme mohli expedici zažít a těšíme se příští rok na další!

Tereza Hladká, Anna Grešulová, Tonička Fraňková, Bára Šídová, Míša Kasíková, Adéla Radilová KB a jako host Maruška Petríková

Aktuální informace

08.04.2024

Upozorňujeme uchazeče, že administrace úvodní přijímací zkoušky z matematiky začíná vždy v 8.30.

Naplánujte si svůj příchod do školy mezi 8.00 a 8.25. Příchod po 8.30 nemůžeme akceptovat z důvodu regulérnosti zkoušky.

Celý článek
06.04.2024

Uchazečům, kteří podali přihlášku elektronicky prostřednictvím DIPSY, nejsou pozvánky zasílány poštou. Dostávají je pouze prostřednictvím zaručené komunikace opět v DIPSY.

Jiří Kuhn 

30.03.2024

Upozorňujeme rodiče a uchazeče, že v tomto týdnu byly odeslány pozvánky k přijímacím zkouškám takto:

Celý článek
29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Ing. František Tuláček

Ing. František Tuláček (7. 8. 1922-26. 10. 2012), pedagog, nestor českého drůbežářství a chovatelství, absolvoval v roce 1941.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

Hayova-Varillova smlouva

18. listopad 1903

Spojené státy a Panama uzavřely Hayovu-Varillovu smlouvu, který zaručila USA všechna práva ke stavbě, provozu a ochraně průplavu.

Nejčtenější

21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
19.03.2024

Aktuální mistři České republiky v kategorii U14 Kateřina Kammová a Bruno Topenčík z 3TB byli hlavními tahouny našich šachistů na krajském kole v šachu družstev.

celý článek
26.03.2024

Nymburští debatéři Luisa Anna Hofmanová (7MA), Sofie Fukalová (7MA), Tadeáš Brablc (8OB) a trenér Matěj Piller se poslední víkend před Velikonocemi vydali do České Třebové, kde se zúčastnili posledního turnaje Debatní ligy v této sezóně. Akce se uskutečnila v prostorech Střední školy technické a dopravní Gustava Habrmana.

 

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.