Nymburští basketbalisté na palubovce Klicperova divadla

Nymburští basketbalisté na palubovce Klicperova divadla

Když se mlhavého rána středy 23. 9. 2015 začala před hlavním nádražím shromažďovat skupinka asi 30 vysokých mladých sportovců, spousta z nás by si nejspíše řekla, že se asi právě chystají na palubovku soupeře v jiném městě.

Tento dojem byl navíc umocněn i sportovním oblečením některých hráčů BA Nymburk, kteří si i přes důrazné a časté varování paní Bubeníkové oblékli sportovní mikiny, trička s potisky a džíny. Tito muži se ovšem navzdory tomu právě chystali na vysoký kulturní zážitek, kterým byla tentokrát známá sbírka Kytice, hraná v Klicperově divadle v Hradci Králové…

Ne zcela dobrou náladu, která na místě vládla díky prohranému zápasu některých hráčů, z předešlého dne, ještě umocnila věta nadšené paní profesorky, která z internetových recenzí vyčetla, že hra v sobě koncentruje 10 hodin gymnaziální literatury. Tato věta dokázala některé hráče spolehlivě strašit po celou dobu jízdy do Hradce. Toto tvrzení společně s tím, že se zpáteční lístek do Hradce rozhodlo proplatit pouze RSG gymnázia, ale už ne vedení středního odborného učiliště způsobila, že především hráči studující učiliště nastupovali do vlaku plni splínů, které se ovšem, potom co se usadili do kupé vlaku, ihned rozplynuly. Ve vlaku totiž nastal ten pravý čas začít řešit, předcházející, či nadcházející zápasy nymburského týmu. Tato debata zpříjemnila bezmála hodinovou cestu do Hradce, kde byl na hlavním nádraží ještě čas se případně nasnídat, či vypít ranní kávu.

Přesně v  9:18 jsme se všichni přesunuli na zastávku MHD a odtud pokračovali autobusem č. 7 ke Klicperově divadlu. Zde jsme se vyfotografovali a usedli do měkkých polstrovaných sedadel tohoto komorního divadla.

Ihned po začátku představení, někteří diváci nevydrželi své nutkání a šáhli do své kapsy pro mobilní telefony, či začali nahlas komentovat dění na pódiu, s potěšením mohu konstatovat, že to naštěstí nebyl případ naší skupiny, a že každý z hráčů nymburského basketu se zaujetím sledoval dění na jevišti.

Po konci představení a vyzvednutí svrchníků ze šaten se naše skupinka vydala zpět, tentokráte ovšem autobusem č. 12. Po příjezdu na zastávku před hlavním vlakovým nádražím byl ještě dostatek času na to dojít si na rychlý oběd a v 13:06 už jsme seděli v rozjíždějícím se vlaku směr Nymburk.

I přesto, že se někteří hráči nejlepšího basketbalového týmu ve střední Evropě zpočátku tohoto představení obávali, nakonec uznali, že to přeci jen za těch pár zameškaných školních hodin stálo…

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Pavel Zdražil

Absolvoval v roce 1984.

Narodil se 11. 9. 1965 v Městci Králové. Pochází z kantorské rodiny (dědeček – učitel, malíř a sochař G. R. Holeček),

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

První Ford

19. červenec 1903

V Detroitu se začaly prodávat první automobily z továrny Henryho Forda. (Model A stál 950 dolarů.)

Nejčtenější

15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.