Adaptační kurz 1A

Adaptační kurz 1A

Když si pro nás v pátek 10. září 2015 přijel autobus, který nás měl dopravit do Rokytnice, prožívali jsme směsici pocitů - nervozitu, zvědavost, nadšení a vzrušení. Čekal nás totiž adaptační kurz.

Cesta proběhla bez problémů a my asi po dvou hodinách zastavili na parkovišti asi 1,5 km od chaty, do níž jsme se vypravili pěšky s krosnami na zádech. Po zdolání kopce jsme konečně dorazili do cíle.

První večer jsme si zahráli seznamovací hry a vyšlápli si prvních pár kopců. A když jsme schopni si co nejrychleji spojit tváře se jmény spolužáků, mohli jsme se vrhnout na ukázky ideálního rande v podání našich párů. Za týmy „Tvoje máma“ Áda a Martin, „Niggas“ Kristýna a Felix, „Akatsuky“ Marek a Kuba a „Mario“ Marie a Vojta.

Druhý den dopoledne jsme vyrazili do Rokytnice. A abychom těch kopců neměli málo, odpoledne jsme vyrazili na výšlap na Dvoračky, kde kromě krásného výhledu byla k vidění do zelenobílé barvy laděná svatba. Večer jsme se vrhli na další várku zajímavých her a v noci strašidelnou noční hru.

Třetí den jsme nadšeně vyrazili do lanového centra kousek pod chatou. Odpolední hodiny jsme trávili na louce za chatou, kde jsme opět hráli hry, a to jak na přemýšlení, tak na pohyb. Jednoznačně nejlepší byl náš prvotřídní debatní kroužek!

Čtvrtý den byl konečný, tedy čistě úklidový. A tak jsme po náročném uklízení, zametání a vytírání vyrazili na autobus směr Nymburk.

Celý víkend jsme si moc užili, a jsme rádi, že jsme měli instruktory Martina Turka a Domču Tanglovou, kteří nám připravili báječný program na téma „Kdo přežije“. Stejně tak se nám moc líbil náš profesorský doprovod v podání třídní paní profesorky Vladimíry Kolbabové a paní profesorky Marie Stojarové.

Autorka: Michaela Hankeová

Zobrazeno: 7295x

Aktuální informace

31.01.2024

Ředitel školy zveřejňuje 31.1. kritéria přijetí na školní rok 2024-25 do 1. ročníku:

Celý článek
24.11.2023

MŠMT spustilo informační portál k přijímacímu řízení na SŠ.

29.10.2023

Ředitel školy zveřejňuje výroční zprávu o činnosti školy za školní rok 2022-2023

Významní absolventi

Hana Burianová

Hana Burianová (*1986), rozená Miškovská, někdejší tisková mluvčí prezidenta Miloše Zemana, maturovala na Gymnáziu Nymburk v roce 2005.

Anketa

 
Motto školního roku 2023-24
Arnošt Lustig 6 %
Tony Wagner 24 %
William Blake 9 %
Oscar Wilde 49 %
Albert Einstein 12 %
Celkový počet hlasů: 216
Archiv anket

Svět v roce založení školy

První železobetonový most

červenec 1903

V Přerově byl přes řeku Bečvu postaven první železobetonový most v Českých zemích.

Nejčtenější

15.03.2024

V úterý 19. 3. 2024 se koná od 11:45 Školní kolo 46. ročníku SOČ. Slavnostní zahájení za přítomnosti vedení města a vedení školy bude v učebně č. 77. Níže se dozvíte, kdo ze soutěžících a na jaké téma práci SOČ psal, jak to bude se zkrácením výuky a co je třeba udělat, pokud se na konkrétní obhajobu chce někdo přijít podívat.

celý článek
12.03.2024

Sekunda B vyjela na lyžák netradičně ve čtvrtek 7. 3. 2024 Po přijetí na chatu jsme začali vybalovat. Pak se hráli už jen hry.  A šlo se na večeři. V pátek díky nedostatku sněhu jsme museli vyjít až na Dvoračky a tam jsme celý den lyžovali. Bylo hezké počasí a tak jsme si to všichni užili.  Kvůli ztíženým podmínkám se posunul i oběd.

celý článek
21.03.2024

Jaké je to být debatním rozhodčím? To si vyzkoušeli členové našeho debatního klubu na krajském kole Debatiády v Děčíně. Pro některé z nich to byla první příležitost rozhodovat soutěžní debaty naostro.

celý článek
 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.