ROTARY Marathon Challenge 2019

ROTARY Marathon Challenge 2019

Studenti tercií, sekund a prim přijali světovou maratonskou výzvu a vybojovali bronzové medaile.

Krásné slunečné počasí, 42 195m plných potu, vyčerpání, lehkých zranění, ale i euforie z vítězství a dokončení závodu, to všechno provází maratonské běžecké závody. ROTARY World Marathon Challenge se na nymburském okrese konal již potřetí a opět maximálně prověřil fyzickou připravenost všech sedmi soutěžících štafet. O předbíhání, dobíhání a pády kolíků nebyla nouze. Jednu nepovedenou předávku naší školy dokonce nepříjemně odnesla i časomíra, ale nakonec vše dopadlo na výbornou a všichni účastníci si soutěž nadmíru užili.

Co o soutěži napsala Sára Hušnerová

Dne 26. září se uskutečnil další ročník juniorského maratonu. Počasí nám přálo, a tak jsme bez obtíží mohli odstartovat. Jako první vyběhli na trať ambasadoři, kteří reprezentovali každou ze škol. Za naši školu vyběhla Dominika Martínková, mistryně světa 2018 v pole dance. Poté již následovali malí závodníci, za každou školu jich běželo 30 (15 holek a 15 kluků). Maraton se běžel štafetově, štafetový kolík si běžci předávali po 200 metrech. 

Ihned po startu se dostala do vedení ZŠ Václava Havla v Poděbradech. Toto vedení jim vydrželo do půlky závodu, ale poté nastal zvrat, začala je dohánět ZŠ T.G.M. Poděbrady, která nakonec i zvítězila se skvělým časem pod dvě hodiny. Naše gymnázium doběhlo s menšími komplikacemi na začátku na krásném 3. místě. 

Do cíle doběhlo v pořádku všech 7 družstev, kterým děkujeme za účast. Dále také děkujeme všem organizátorům za příjemně strávené dopoledne a skvělou organizaci.

 

Nutno podotknout, že na organizaci celé soutěže se velkou měrou podílelo naše gymnázium. Ředitelem celé soutěže byl ředitel gymnázia pan Jiří Kuhn, hlavním rozhodčím prof. Mokrý. 6XB pod vedením prof. Netopilíkové fungovala jako servisní tým závodu. Celým sportovním dopolednem provázel svými postřehy z atletického prostředí, rozhovory s ambasadory a komentářem aktuálního dění na trati prof. Martin Nedbal. https://uloz.to/file/NTqvBDbqOB9d/maraton-26-9-2019-mp4

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.