Gymnasium Nymburk»Incoming events for 27.3.2023

Incoming events for 27.3.2023

Articles relevant for today

Hrdinové navzdory! LVVZ č. 12

Ještě před odjezdem na náš první lyžařský kurz to nevypadalo vůbec nadějně – hrozily nám deště a areály Rokytnice o víkendu zavřely. Při příjezdu nás lehce vyděsily zelené kopce se zůstatky tajícího sněhu, ale ani to nás neodradilo od toho si to naplno užít…

Vítězství a dva postupy z KK Geologické olympiády 2023

7. ročník Geologické olympiády přinesl v roce 2023 našemu gymnáziu konečně postup do celostátního kola. Je to teprve poprvé, ale zase rovnou dvakrát... Z prvního místa ve Středočeském kraji si postup výš vysloužila naše matadorka minulých ročníků Anna Vávrová (8OB), která se do olympiády zapojila poprvé, když byla v kvartě. Letos v termínu konání KK nemocná Veronika Košťálová (5QB), která je Aniččinou nadějnou nástupkyní, byla vybrána za náš kraj do ústředního kola za své video na téma "Proč se mi líbí geologie?"

Krajské kolo konverzační soutěže ve FRJ - první, druhé a třetí místo pro Nymburk!

Již tradičně hostilo naše gymnázium krajské kolo konverzační soutěže ve francouzštině. V pondělí 27. března se do Nymburka sjelo na 30 francouzštinářů z celého Středočeského kraje, aby v konverzaci na dané téma a při popisu obrázku zjistili, jak jsou na tom v porovnání s ostatními studenty. A naše škola z toho vyšla velmi pěkně.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.