Gymnasium Nymburk»Incoming events for 9.12.2022

Incoming events for 9.12.2022

  • EXKURZE 5QA DO ŽIDOVSKÉHO MUZEA V PRAZE / Екскурсія 5QА до Єврейського Музею у Празі

    Category: Meeting
  • Studentská výměna Francie / Студенський обмін у Франції

    Category: studentská výměna
  • HistoryLab: práce s prameny v historickém vzdělávání. Distanční seminář / ІсторіяЛаб: робота з джерелами в історичній освіті. Дистанційний семінар

    Category: vzdělávání učitelů

Articles relevant for today

Hodina moderní chemie

V pátek 2. prosince k nám přijeli studenti VŠCHT se zajímavým programem „Hodina moderní chemie“. První tři hodiny se žáci prvního ročníku a kvint seznámili se změnami barev při chemických reakcích, s látkami barvícími plamen, s principem hasicích přístrojů. Zajímavé byly i pokusy s tekutým dusíkem a chováním látek při nízkých teplotách. Dozvěděli jsme se také, jak se vyrábí střelný prach. Závěrem žáci mohli ochutnat vanilkovou zmrzlinu připravenou z pravé smetany s pomocí tekutého dusíku.

Studentský pobyt Erasmus+ ve Francii - ohlédnutí

Jak jsme již na webu školy psali, v týdnu od 4. do 10. prosince 2022 pobývala skupina studentů z 8OA a 8OB na partnerské škole ve francouzském Louhans. Díky podpoře programu Erasmus+ se zapojili do výuky ve škole, zúčastnili se projektu Simulation du Conseil des ministres a v rámci získávání podkladů pro materiál o českých a francouzskýc osobnostech 20. století zavítali do Dijonu. Pobyt je úspěšně za námi a proto se nyní můžeme podělit přímo o zážitky účastníků. Všem jim patří velké díky a uznání. Svými znalostmi a komunikačními dovednostmi překvapili v tom nejlepším slova smyslu francouzské spolužáky, učitele, ale i autora tohoto článku :)  

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.