Dračí lodě 2019

Dračí lodě 2019

Zlato pro sekundy. Stříbro 4KA!

Poslední úterní dopoledne tohoto školního roku patřilo školním závodům malých dračích lodí. Letos šlo o soutěž postupovou, neboť vítězná škola získala právo účasti na mistrovství české republiky, které se koná 8. 10. v Labe-aréně Račice. Naše gymnázium reprezentovalo šest posádek 1PA, 1PB, 2SAB, 3TAB, 4KA, 4KB. Všechny posádky absolvovaly několik tréninků a na závody přijely velmi dobře připraveny.

Naší nejúspěšnější posádkou se nakonec stala 2SAB, která suverénně prošla kvalifikačními jízdami a v samotném finále zvítězila o délku celé lodě.  Sekundáni tak získali první místo a pohár pro vítěze okresního kola. Velmi dobře se představily také lodě obou prim. Primě A utekl postup do velkého finále o pouhé tři desetiny a musela se spokojit s pátým místem. Prima B skončila osmá.

Další, tentokrát stříbrnou příčku, získala posádka 4KA. I tato posádka suverénně ovládla kvalifikační jízdy, ale ve velmi vyrovnaném finále podlehla posádce ZŠ Komenského. 3TAB a 4KB poté skončili na pátém respektive šestém místě.

V celkovém hodnocení škol, do kterého se počítají lodě na prvním až pátém místě, nám nakonec chyběl jeden jediný bod na ZŠ Komenského.

Všechny naše posádky zaslouží velkou pochvalu nejen za výkony v závodech, ale hlavně za nasazení, které předvedly v přípravě.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.