Dobročinné Vánoce 2021

Dobročinné Vánoce 2021

Tradiční prodej výrobků žáků z hodin výtvarné výchovy se v letošním roce nemohl konat v rámci vánoční akademie v divadle, proto byl poprvé uspořádán v prostorech kolem školy. Ve středu 8. 12. 2021 za mrazivého počasí, naštěstí s možností zahřát se teplým čajem či džusem, tak žáci své výrobky nabízeli před školou a utržili významnou částku v celkové výši 25 574,- Kč.

Nejvíce výrobků prodala a největší obnos získala třída 2SB - 5 022,- Kč.

V těsném závěsu byla třída 3TA s částkou 5 010,- Kč. Třetí místo obsadila třída 2SA s 3 600,- Kč. Velice děkujeme DOFE bufetíku, jenž přispěl velmi chutnými dobrotami a získanou částkou 2 034,- Kč. K dobré náladě přispěla i vánoční hudba, na kterou se dokonce i tančilo.

Výtěžek je věnován domovu seniorů v Rožďalovicích, kde žije téměř 200 klientů, jejichž už tak často pochmurný podzim života je velmi zatížen současnou, již dlouho trvající situací. A proto jsme potěšeni, že můžeme splnit například přání seniorů pochutnat si na křupavých hranolcích a zakoupit domovu fritovací hrnec a pro převážně ležící seniory Yankee vosky a esenciální olejíčky na aromaterapii.

Část výtěžku zůstane rovněž v nymburském okresu a bude věnována sdružení na ochranu zvířat s cílem pomáhat opuštěným, týraným a starým zvířatům.

Ještě jednou děkujeme všem, kteří se akce účastnili vyráběním, prodejem či nákupem.

 
Oscar Wilde - Buď sám sebou. Všichni ostatní už jsou zabraní.